Salva Maldonado: “Cal trobar el punt idoni de tensió”

  0
  MUR-BAD (8).jpg

  14/01/2015 – El FIATC Joventut s’enfronta aquest dissabte (20h) al Baloncesto Sevilla i el tècnic de la Penya espera que l’equip mantingui una bona mentalitat.

   

  El cuer de la Lliga Endesa passarà aquest cap de setmana pel Palau Olímpic. El Baloncesto Sevilla (3/13), últim classificat després d’encadenar sis derrotes consecutives, viu una situació límit i segur que vindrà a Badalona a donar guerra. Almenys així ho preveu Salva Maldonado.

   

  “És evident que alguna cosa no els hi està anant bé. Només han guanyat tres partits, però han aconseguit vèncer a rivals difícils com el Barça. És una barreja de joves, algun veterà i molts americans”, afirmava el tècnic de la Penya abans de l’entrenament matinal d’avui.

   

  “No analitzaré els problemes que ha tingut el Sevilla, tot el contrari. Em vull centrar en el nostre joc per preparar-nos física i mentalment pel partit”, afegia Salva Maldonado.

   

  Per l’entrenador del FIATC Joventut, de cara al partit de dissabte resulta vital “compensar mentalment el favoritisme que tothom ens atribueix”. Segons Maldonado, la Penya hauria de repetir la mateixa mentalitat que la va portar a vèncer al Fuenlabrada fa dues jornades (85-65).

   

  “Aquella setmana encara teníem el tema de l’objectiu de la Copa que ens ajudava. En aquesta no ho tenim i, a sobre, juguem contra un rival que està per sota del Fuenlabrada”, recalcava Salva Maldonado.

   

  “Haurem de buscar aspectes que ens ajudin a trobar el punt idoni de tensió. Hem de saber que podem perdre en qualsevol partit ACB”, recordava també el tècnic del FIATC Joventut.

   

  Abans de l’entrenament matinal de l’equip, Salva Maldonado també ha fet referència a la poca pressió amb la qual jugarà el Baloncesto Sevilla. “S’han acostumat a perdre i els pot sortir un bon partit”, comentava Maldonado.

   

  La Copa del Rei

   

  Tot i tenir ja la classificació assegurada, el FIATC Joventut busca ara mantenir-se entre els quatre primers per ser cap de sèrie a la Copa. Per Maldonado, però, “en el tema dels encreuaments, ser caps de sèrie no té un significat extra”, ja que “qualsevol rival serà dur”.

   

  Igualtat de l’ACB

   

  En darrer terme, Salva Maldonado també ha passat revista a l’actualitat de la Lliga Endesa, fent balanç d’una primera part del campionat “igualada”.  “Aquest any no hi ha un dominador com el Madrid l’any passat. Aquesta temporada, el primer classificat ja ha perdut tres partits i la resta del grup de davant, quatre”, ha declarat el tècnic.

   

  “Hi ha un grup homogeni d’equips a la zona alta i al mig que indica que, possiblement, la lliga estigui més igualada. D’aquí al final, els equips d’Eurolliga aniran perdent menys i la resta mirarem d’esgarrapar partits. N’estic convençut”, ha deixat clar també l’entrenador del FIATC Joventut.