Salva Maldonado: “Hem perdut una mica de potencial”

  0
  CQn3rGsUkAAVspN.jpg

  06/10/2015 – El tècnic del FIATC Joventut analitza com arriba l’equip a la primera jornada de la Lliga Endesa, després d’un estiu amb molts canvis.

   

  El vestidor de la Penya ha patit moviments importants al llarg dels darrers mesos. Jugadors amb un rol de pes dins del vestidor (Tariq Kirksay i Sitapha Savané) han marxat, igual que joves amb talent (Alex Suárez i Alex Barrera) i que el base revelació (Clevin Hannah).

   

  En total, cinc baixes que no han d’impedir que l’equip segueixi mantenint la seva identitat. “Intentarem veure un FIATC Joventut amb una filosofia semblant a la de l’any passat. No hem canviat molt, però hem perdut alguns jugadors. La voluntat és fer un bàsquet sense especular i ser un equip competitiu en defensa”, declarava Salva Maldonado en la prèvia del partit contra l’Iberostar Tenerife, primer rival dels verd-i-negres a l’ACB.

   

  Amb el record dels resultats assolits el curs passat encara presents, el tècnic del FIATC Joventut voldria rebaixar l’eufòria i tocar de peus a terra. “Pensar en l’any passat seria pressionant-se massa. Mantenir el nivell després d’una temporada excepcional és difícil. No passa res per abaixar una mica el llistó i després veure fins a on el podem anar pujant”, apuntava en primera instància Maldonado.

   

  “No es tracta de no ser ambiciós. Simplement cal ser realista. Hem perdut una mica de potencial i tenim menys experiència. El club ha fitxat rookies, tot i que el fet de conservar bona part del bloc de l’any passat ens pot donar un petit avantatge a l’inici”, afegiria a continuació. 

   

  Durant la sessió oberta d’atenció als mitjans de comunicació, Salva Maldonado expressaria què espera veure de les tres cares noves que han arribat a Badalona (Sàbat, Paul i Drame) i del jove que s’incorpora al primer equip (Abalde).

   

  “Sàbat té experiència a la LEB i té molta il·lusió. Penso que mai havia estat a l’ACB pels dubtes que creava a nivell físic. Crec que té altres valors molt importants. Ha aconseguit diversos ascensos i això diu molt d’ell com a base titular”, valorava Maldonado.

   

  Sobre Brandon Paul, el tècnic reconeixeria que es tracta d’un jugador “amb més recorregut dins del món professional”. “És atlètic, explosiu i es pot adaptar abans. Penso que ens pot aportar aspectes físics, creatius i d’espectacle”, declarava davant la premsa.

   

  En relació a Drame, Salva Maldonado deixaria clar que al pivot “li costarà més” habituar-se al ritme de competició de la Lliga Endesa. “De tota manera, estem molt contents de la seva evolució, perquè no ho ha tingut fàcil. Amb ell cal paciència i per part meva la tindrà”, aclariria el tècnic.

   

  Valorant el rol que ha de tenir Alberto Abalde dins del grup, Maldonado advertiria de la necessitat de seguir un procés d’evolució adient. “Estem parlant d’un jugador de 19 anys. No seria bo posar-li massa pressió a sobre. Ha de ser un més de la plantilla, però ha d’acumular minuts, cometre errors i fallar molts tirs”, puntualitzava.

   

  Abans de finalitzar l’última compareixença davant dels mitjans prèvia al debut, Maldonado tornava a recordar que l’entorn ha de donar marge de maniobra als nous jugadors.

   

  “Amb els rookies caldrà tenir una mica de paciència. L’experiència ens diu que sempre costa dos o tres mesos adaptar-se a la competició. És totalment diferent de la pretemporada. Ara tothom juga bé”, afirmava l’entrenador del FIATC Joventut. Dissabte (20:45h) la Penya aixeca el teló de la temporada rebent l’Iberostar Tenerife.