Sans acosta el Prat a l’ascens a la Leb Or (82 a 78)

0
    26
    47.JPG

19/05/2014
    El base menorquí, autor de 23 punts amb un 5 de 7 en triples, va anotar el tir clau per posar el 2 a 0 contra el Palma

El Prat va ser capaç de tornar a guanyar a casa al Palma per 82 a 78 i posa el 2 a 0 a la final.

Els de Carles Duran van anar durant 39 minuts per davant en el marcador, i tot i que els mallorquins van estar a punt de donar la sorpresa, van aconseguir lligar el triomf.
    Un triple de Sans a falta de 16 segons va ser clau. Ara els potablava tenen 3 oportunitats per rematar la final, la 1a serà el divendres a les 21h a Palma.

Amb l'1 a 0 a la butxaca els del delta van sortir a la pista sense especular, mirant d'evitar el que va passar en el 2n partit contra el Càceres. La intensitat dels locals era màxima, i amb 2 triples de Caven, que va jugar amb molta energia, agafaven els primers rèdits (10 a 5).

El Palma també responia des del 6,75, i amb 4 encerts en els primers minuts, 2 de Matemala, ajustava el marcador (16 a 15). Sans era molt superior a Di Bartolomeo en el joc directe, però el base americà responia aconseguint fer jugar a tot l'equip.

L'entrada d'Abalde, amb 4 punts seguits en les 2 primeres jugades en les que va participar, van permetre al Prat tancar el quart amb 6 punts d'avantatge (27 a 26).

Al 2n període, tot i els rotacions, els potavblava seguien mantenint un nivell altissim. Els de les illes van provar d'aturar el ritme del partit amb una defensa zonal, però 11 punts seguits de Sans la van desarticular per complet (44 a 30). Matemalas donava la rèplica amb una jugada de 3+1, però una tècnica al balear mantenia l'àmplia renda abans de marxar als vestidors (49 a 36 min 20).

A la represa, el partit no va ser tant obert i les forces es van equilibrar. El Palma va aprofitar la debilitat defensiva del Prat a la posició de 4, i tot i els intents de Piru per revifar l'equip, les accions de Di Bartolomeo i Matemala acostaven als balears lentament.

A falta de 5 minuts, el Prat només guanyava de 3 (69 a 66). El joc dels locals cada cop era més travat i només els triples de Piru i Sans mantenien l'avantatge en el marcador (77 a 73 a 1:30).
    5 punts seguits de Di Bartolomeo posaven per primer cop al Palma per davant a falta de 39 segons.

Llavors,en un atac poc organitzat, Piru va errar un llançament molt llunyà, però Caven va carregar bé el rebot i va donar una última oportunitat. La pilota va acabar arribant a les mans d'Agustí Sans, que duia 20 punts amb un 4 de 6 en triples, i el menorquí no va fallar (veure vídeo).
    Matemalas va relliscar al següent atac, i les opcions dels visitants es van esfumar.

Agustí Sans va ser el més destacat del partit amb 23 punts i un 5 de 7 en triples seguit de Vilanova (14 de valoració), Abalde (12), Piru (10) i Serrano (10).