S’arxiva la causa de TERSA per presumpta contaminació en la incineradora del Besòs

  0
  46

  El Jutjat d’Instrucció N° 5 de Badalona ha decidit arxivar la causa que es mantenia oberta a l’empresa TERSA després de realitzar les diligències d’investigació oportunes. Aquesta resolució confirma el que s’ha sostingut des de TERSA i és que l’empresa sempre ha operat sota l’estricte compliment de totes les normativa ambiental vigent. 

  Segons s’al·lega en les conclusions del document remès pel jutjat, ha quedat acreditat que les emissions de la planta no superen els límits legals, i que “no existeix ni un sol informe que hagi permès constatar  que les dioxines i furans que s’alliberen en el procés de combustió superen el llindar previst legalment”. Consegüentment, el document també afirma que “resulta obvi que no s’ha produït cap risc greu pel medi ambient o la salut de les persones”.  Així mateix, l’escrit recull que “ha quedat acreditat que s’estan complint els paràmetres de temperatura des del moment en què tots els valors de dioxines i furans objecte de mesura (….) estan dins dels límits permesos per la normativa”. 

  Des de TERSA es vol remarcar que, des de l’inici d’aquesta investigació, la companyia ha cooperat plenament amb les autoritats de manera responsable i transparent, proporcionant tota la informació i accés necessaris per aportar els elements de valor per esclarir els fets.

  La interlocutòria del jutjat reafirma la resta d’investigacions i anàlisis pericials en les quals ja s’havia determinat, per part de l’administració ambiental, pèrits experts i centres acadèmics, que la instal·lació compleix amb la legislació aplicable i que no representa un risc ni per al medi ambient ni per a la salut de l’entorn, entre els quals s’hi troba l’informe emès per la Universitat de Barcelona, el de la Universitat Politècnica de Catalunya, l’informe de l’Agència de Salut Pública de Barcelona, el del Centre Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) i el del Col·legi d’Enginyers de Catalunya.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí