MAN-JOV (13).JPG

13/10/2013
    El FIATC Joventut no ha trobat la manera d'imposar-se a un Manresa castigat per baixes importants, però que ha jugat amb cor i ha trobat encert

El FIATC Joventut no ha trobat la manera de competir a la 1a jornada de lliga ACB i ha caigut de forma clara al Nou Congost de Manresa contra La Bruixa d'Or Manresa

Des de 48 hores abans del partit, quan es va saber que Asselin no podria jugar per un tema administratiu, fins al min 5 quan Monroe s'ha lesionat i Arteaga teia problemes de faltes, tot semblava estar de cara per la primera victòria verd-i-negre. Res més lluny de la realitat

Els manresans han dut la iniciativa del partit en tot moment, aprofitant les facilitats defensives i la falta d'idees de la Penya, i han jugat sense por guiats per Rasmus Larsen, un jugador d'encara 18 anys que avui debutava a la lliga Endesa perquè es va passar tota la temporada passada lesionat i que ha fet 21 punts i ha atrapat 13 rebots per acabar amb 37 de valoració.

L'exhibició de Larssen ha començat després de la lesió de Monroe, que en els 4 minuts que ha estat a pista ha evidenciat els problemes defensius de la Penya (8 punts per 11 de valoració).

La Penya també responia al joc descarat i ofensiu dels locals amb encert (16 a 13 min 4) però al darrere era un colador (25 a 18). A l'inici del 2n quart s'ha vist que per poc que els verd-i-negres premessin l'accelerador, competirien pel partit (25 a 24) però de nou el Manresa ha estirat la goma (34 a 26) per veure com es tornava a arronsar amb l'encert de Kirksay (39 a 40, 44 a 40 a la mitja part)

Al 3r període no hi ha hagut la reacció esperada i aquest cop ha arribat el parcial definitiu del partit. La Penya ha estat 5 minuts sense anotar i els de Borja Comenge ho han aprofitat per obrir un forat tant gran com han pogut (57 a 40). El FIATC Joventut estava descol·locat, i tot i que la feina en el rebot ofensiu (21) els ha donat moltes segones opcions, no han sabut com atacar-les (74 a 54).

6 punts seguits de Vives al començament de l'últim quart han fet pensar en un altre parcial ràpid de la Penya, com el que va fer a la lliga Catalana, però no hi ha hagut continuïtat. Una altre vegada la defensa arribava tard a tot arreu, i entre Arco i Erikson han evitat qualsevol sorpresa. Els homes de Maldonado han seguit treballant per reduir la diferència fins els 12 finals.

Joseph (22 punts i 26 de valoració) i Kirksay (19 i 17) han estat els únics que s'han salvat de la mala actuació de l'equip