S’inauguren les primeres Jornades d’Entitats Andaluses a Badalona

  0
  53
  Foto 21-2-15 19 20 36.jpg

  23/02/2015 – Les dotze entitats andaluses a la ciutat han inaugurat les seves primeres jornades amb una expsoció fotogràfica de 'La Pasió de Crist' i una mostra de passos de Setmana Santa al Centre Cívic de La Salut, que dóna pas a diversos esdeveniments durant els mesos de febrer i març.

  Un centenar de persones van assistir dissabte a la inauguració de les primeres Jornades d’Entitats Andaluses a Badalona, que va tenir lloc al Centre Cívic La Salut, amb dues exposicions: una de passos tallats a miniatura de la Setmana Santa i una altre de fotografies que representen la pel·lícula ‘La Passió de Crist’.

   

  L’acte va ser inaugurat pel regidor de Seguretat, Convivència i Participació Ciutadana, Miguel Jurado, i amb la companyia de representants de les 12 entitats: Casa de Utrera, Tertulia Flamenca, Tacón del Duende, Ciudad de Badalona, Hermandad del Rocío, Flamenco Vivo, Casa de Córdoba, Nuestra Señora de la Esperanza, Andalucía y Catalunya, Casa de Huelva i Rincón del Arte.

   

  Tot seguit el president del Centro Andaluz Tertulia Flamenca va moderar l’acte i va donar pas al parlament, a càrrec del president de la Hermandad del Sanísimo Cristo Redentor Nuestra Señora de la Soledad de Badalona, Manuel Martínez, que va recórrer les vuit províncies d’Andalusia. A més, la inauguració va ser amenitzada per Pepi López i Encarna Maíz, que van oferir diverses ‘saetas’ al públic assistent.

   

  L’exposició, que es podrà visitar aquesta setmana de dilluns a divendres, de 17 a 20 hores, acull una mostra de tretze obres de Carlos Verano, de la Hermandad del Rocío de Badalona, que representa els diversos successos de Crist entre l’últim sopar i la seva crucifixió i la mort. D’altra banda, el centre cívic acull unes 70 fotografies de Valentín Moyano que intenten representar les escenes més impactants de la pel·lícula ‘La Passió de Crist’ de Mel Gibson.

   

  Jornades d’Entitats Andaluses

  Les primeres Jornades d’Entitats Andaluses és un recull d’esdeveniments que es realitzaran durant els mesos de febrer i març que la dotzena d’entitats realitzen amb la col·laboració de l’Ajuntament de Badalona. Destacar que el proper divendres, 27 de febrer a les 18.30h, s’inaugurà al Centre Cívic La Salut una exposició fotogràfica de Terol com a ciutat convidada. A més, el mateix dia a les 20h es realitzarà l’acte institucional del Dia d’Andalusia a la Casa de la Vila, que tot seguit -20.30h- donarà pas a la hissada de la bandera andalusa per primera vegada a la plaça de la Vila. Més endavant, el 14 de març -20h- el Teatre Blas Infante acollirà un Festival Cultural Andalús on el flamenc serà el protagonista. I finalment, se celebrarà la segona edició de la Trobada d’Entitats Andaluses, que com a novetats d’enguany tindrà cita els dies 20, 21 i 22 de març a la rambla del Gorg i, a més, es comptarà amb cinc entitats regionals.