Sis segles de silenci a la cartoixa de Montalegre de Tiana

  0
  23895976338_331f1fb7e6_o.jpg

  06/11/2017 – El Museu repassa la seva història amb una exposició de prop d'un centenar de fotografies.

  El Museu de Badalona dedica aquests dies una exposició, un llibre i diverses conferències a la cartoixa de Montalegre, amb més de 600 anys de vida eremítica i que es troba situada a Tiana però amb molta relació amb Badalona.

   

  El projecte parteix del treball del fotògraf Oriol Casanovas, que va ser premiat el 2015 a l’Humanity Photo Awards. El Museu compta amb aquestes imatges i amb d’altres realitzades recentment per Casanovas i, a més, ha afegit l’obra d’un altre fotògraf, Antonio Guillén. Es tracta doncs d’una exposició de prop d’un centenar de fotografies d’autor, en la qual també s’incorporen algunes peces i imatges antigues.

   

  El llibre Montalegre. Sis segles de silenci cartoixà, il·lustrat amb fotos dels autors esmentats, ha anat a càrrec de Jaume Oliveras, gran coneixedor de Montalegre i del carisma cartoixà. Ens aproxima a la vida del monestir i la seva arquitectura, ens descobreix alguns fets inèdits, i explica com només determinats fets històrics han pogut alterar la vida dels cartoixans, presidida sempre per l’espiritualitat, el silenci i l’austeritat.

   

  El projecte s’ha portat a terme amb la col·laboració dels priors de la cartoixa de Montalegre, de l’Ajuntament de Tiana i dels Amics de la Cartoixa, en especial de Pere de Manuel.

   

  La mostra es podrà visitar fins al 14 de gener de 2018, de dimarts a dissabte de 17 a 20 h i diumenges de 10 a 14 h. La sala romandrà tancada els dies 26 de desembre i l’1 i 6 de gener.

   

  Les activitats que complementen l’exposició són:

  • Dijous 26 d’octubre, a les 19h. La cartoixa a l’edat mitjana i moderna, a càrrec de l’historiador Carles Diaz.

  • Dijous 9 de novembre, a les 19,30h. La cartoixa a l’època contemporània, a càrrec del catedràtic d’història contemporània de la UB, Joan Villarroya.

  • Dijous 23 de novembre, a les 19h. La cartoixa a la literatura, a càrrec de Màrius Serra, escriptor.

  • Dijous 30 de novembre, a les 19h. Aspectes artístics de la cartoixa, a càrrec de la professora titular d’Història de l’Art de la UB, Francesca Español.

  • Dijous 14 de desembre, a les 19h. L’alimentació dels cartoixans, a càrrec de l’historiador Jordi Bages-Querol.