Suárez: “Tinc clar que en atac no m’arronsaré”

0
    27
    DSC_0123.JPG

29/12/2014 – L’aler pivot de Maó s’està convertint en un dels jugadors revelació del FIATC Joventut, responent amb bons partits a la confiança de Salva Maldonado.

En la seva sisena temporada vestint la samarreta de la Penya, Alex Suárez ha començat a deixar enrere la seva condició de promesa per convertir-se en realitat. Després d’un any passat molt difícil, on quasi no va comptar amb minuts, el menorquí s’ha guanyat un lloc fix dins la rotació del FIATC Joventut.

Ahir contra l’Iberostar Tenerife (88-85), Suárez va fer el seu millor partit amb el primer equip de la Penya, anotant 14 punts – la seva xifra més alta – i marxant fins als 17 de valoració en 19 minuts a pista (4/4 en triples i 5/6 en tirs de camp).

Després de 13 jornades de lliga, Suárez acredita una mitjana de 7.2 punts, 2.9 rebots i 6.2 de valoració en 15 minuts i és el 13º jugador de l’ACB amb millor percentatge de tres (43% d’encert). L’aler pivot ha anotat 10 punts o més en cinc dels 13 duels jugats fins ara.

“Estic content. M’estan sortint les coses i em sento amb confiança a la pista”, deia Suárez un cop assegurada la desena victòria de la temporada davant l’Iberostar.

El jugador de Maó reconeix que encara ha de millorar “les posicions defensives, sobretot la defensa al pal baix”. “És on tinc mancances”, assegurava Suárez. L’aler pivot, però, demostra tenir un alt grau de confiança, assumint tirs de molta responsabilitat. “Tinc clar que en atac no m’arronsaré”, afirmava Suárez ahir a l’Olímpic.

Sobre el duel contra el Tenerife, l’interior verd-i-negre destacava la dificultat que l’equip va haver de superar per tal de tirar endavant el partit. “L’Iberostar sabia a què jugava. Ens han atacat molt al pal baix i han anat al rebot. Al principi a nosaltres ens ha costat, però també hem sabut fer mal en els seus punts dèbils. El començament no ha estat bo. Ens han anotat molts punts i la nostra defensa no acabava d’arrancar”, declarava Alex Suárez.

És cert que el FIATC Joventut va cometre diverses errades poc habituals, tant en defensa com en els tirs lliures, i Suárez hi trobava una explicació clara. “Juguem a casa i a vegades et poses nerviós. Tothom està parlant de la Copa i és cert que hi ha nervis. Només podem seguir contra cada rival que ens toqui”, apuntava l’aler pivot.