‘Tacón de aguja’, una nova publicació local literària que vol remoure la ciutat

  0
  IMG_2404.JPG

  07/09/2012 – Es tracta d'una revista gratuïta i autofinançada pels seus joves creadors, que sortirà als carrers cada dos mesos i es podrà recollir a biblioteques, llibreries i bars.

  Badalona va veure ahir el naixement d’una nova publicació cultural anomenada Tacón de aguja. El Badiu del Micaco va acollir la presentació del primer número d’una revista literària, impulsada per set joves de la ciutat lligats a l’escriptura, de difusió gratuïta, autofinançada, plurilingüe, multidisciplinar i amb “la intenció d’introduir naturalment la literatura a l’àmbit cultural de la ciutat”, segons asseguren els seus creadors. “Volem fer ciutat, fer cultura i intentar crear un moviment literari. Aquesta publicació vol omplir el buit cultural de la ciutat, que, personalment, m’avergonyeix”, explica Fran Gómez, un dels promotors de la idea.

   

  Tacón de aguja és un projecte independent, sense péls a la llengua, que sortirà cada dos mesos al carrer, amb una tirada aproximada de 1.000 exemplars que es podran trobar a les biblioteques municipals i a algunes llibreries i bars. Els set pares de la criatura, les edats dels quals oscil·len entre els 18 i els 31 anys, tenen la intenció de captar als amants de la literatura i donar cabuda als qui busquin un espai on escriure de forma desinteressada.

   

  A la presentació d’ahir, davant de més d’una vintena de persones, els ideòlegs van explicar l’essència del seu projecte de forma molt original i desenfadada, combinant narració i poesia en una conversa entre ells amb subtils tocs d’humor i ingeni. A alguns lectors els hi farà mal als peus i a d’altres els transmetrà l’estilisme i el toc salvatge d’una figura realçada i elegant, però el que ahir va quedar clar és que Tacón de aguja no deixarà indiferent a ningú.