Tensió a Sant Roc

  0

  20/07/2012 – Un jove badaloní de Sant Roc, d'ètnia gitana, denuncia una pallissa policial per part de la Guàrdia Urbana.

  Un jove de Badalona ha denunciat una pallissa policial, per part de la Guàrdia Urbana. El jove, d'ètnia gitana, ha assegurat en declaracions a e-notícies que tot ha començat quan ha aparcat al gual del seu avi.

  "He aparcat el camió al gual del meu avi i ha vingut la Guàrdia Urbana, estava jo dins del camió i m'han posat 250 euros de multa. Els he preguntat que per què ja que el gual és del meu avi i estic jo, però m'han dit que això els és igual", ha comentat.

  A partir d'aquí, el jove ha replicat que "no hi ha dret" i, segons ha relatat: "m'han reduït, m'han tirat al terra i m'han començat a pegar entre tres o quatre. M'han matat. Si no arriba a ser per la gent que ha vingut em maten".

  El germà també s'ha preguntat que "s'hi hi ha dret" que siguin "quatre homes contra un, això no és de policies, això és de maricons. Que els emmanillin i se'ls emportin".

  Una dona que estava present ha denunciat que al barri de Sant Roc la Guàrdia Urbana "pega a tothom. Han pegat a homes i dones" i un home ha verificat la seva versió afegint que "també han pegat a gent gran".

  Un altre dels presents ha lamentat que "no podem posar denuncies per por" a represàlies. El noi presumptament agredit ha afegit que "no els hi tinc respecte, els hi tinc por, perquè després se me'n porten amb el cotxe, sol, i em peguen, per això no els denuncio i se pogués fer alguna cosa la faria però no es pot fer res. Ens volen fer la vida impossible". "La Llei per qui està?", ha afegit la seva mare abans que l'àvia hagi afegit que "ens tracten com a gossos".

   

  El germà del noi també ha insistit en un suposat maltracte dels agents municipals als gitanos ja que, ha lamentat, molts dies "es posen aquí al parc 200 romanesos menjant pollastre i ho deixen tot fet un fàstic i aquests no els agafen". "Els han posat aquí per arreglar el tema de la immigració i ho paguem nosaltres", ha comentat un altre dels assistents.

  El jove presumptament agredit ha tornat a parlar per dir que "no robem, només agafem matalassos. Els gitanos som així". Preguntat sobre què li demana a l'alcalde, Xavier Garcia Albiol, ha respost que "faci alguna cosa". La seva mare ha intervingut i ha lamentat, en referència a més presència de la Guàrdia Urbana que "si els haguessin posat per seguretat nostra em sembla molt bé, però no els han posat per la nostra seguretat, sinó per la seguretat dels que venen de fora".

  https://mes-edicions.e-noticies.cat/barcelones/tensio-a-sant-roc–66527.html