Tercera victòria de la temporada pel Badalona

0
    27

04/11/2012 – El conjunt entrenat per Albert Càmara ha aconseguit sobreposar-se a la plaga de baixes aconseguint una valuosa victòria per 1-2 al camp del cuer, el Yeclano

Visitar al cuer mai s'havia presentat tan difícil. El Badalona arribava a la murciana ciutat de Yecla amb l'absoluta necessitat de vèncer, de generar sensacions positives i de deixar enrere el proper abisme de la zona de descens. Però la prèvia del partit feia presumir que el duel seria inesperadament complicat. D'entrada, el rival tenia encara més urgència de puntuar que el propi Badalona, i això feia d'ell -com s'ha demostrat aquesta tarda- un contrari més perillós que en circumstàncies d'absoluta normalitat classificatòria. Però a sobre, el cos tècnic badaloní havia de cobrir la baixa de quatre dels habituals titulars: Bermudo, Javi Moreno, Xavi Muñoz i Bayón. Les absències han fet que el Badalona no variés de tàctica, però sí que hagués de posicionar en l'esquema habitual a homes acostumats a tenir funcions diferents a les que havien d'exercir avui. Especialment delicada era la llacuna de mig centres de contenció provocada per les lesions de Xavi Muñoz i Javi Moreno. En aquesta tessitura Càmara ha apostat per un centre del camp de creació, que al final s'ha demostrat la millor de les determinacions possibles. Joaquin, Canario i Borja no han connectat durant la primera meitat, però en la segona han estat els dominadors del partit.

El conjunt local ha volgut intimidar al Badalona des del principi, evidencar-se com un cuer circumstancial, mereixedor de millors resultats. I el cert és que ho ha fet. Amb més brega i lluita que bon joc, els murcians han fet seva la primera meitat. El Yeclano arribava puntualment a l'àrea rival, sense massa impediments. Però tampoc creava ocasions de notable perill. Quan ho ha fet, Marcos ha estat sempre atent i solvent, assegurant la porteria del Badalona. Amb el pas dels minuts el domini s'ha anivellat, els migcampistes badalonins han començat a entendre's i han aparegut les primeres ocasions visitants. Méndez Canario, al 31', ha fet gal·la del seu bon xut llunyà i ha estat a prop d'inaugurar el marcador. El local Román, poc després, ha contestat amb una oportunitat que hauria estat gol amb qualsevol porter davant. Però no amb Marcos, que ha sabut salvar l'un contra un per deixar el marcador sense moviment al descans.

La represa no feia pressentir un canvi exagerat de tendència. El Yeclano oferia una mica més però el Badalona semblava còmode en el rol de dominat. Ho semblava, perquè als pocs minuts ha decidit que s'havia cansat de ser l'espectador del partit i que volia ser el protagonista. Llavors ha arribat el millor Badalona, el que vol la pilota i la tracta amb diligència, seguretat i comoditat. Amb Gabri ja en el camp -per primera vegada en el que va de curs ha estat suplent per decisió tècnica- els de Càmara han donat més sentit al domini. La pilota ja trobava qui donés continuïtat en la part de l'atac a les combinacions del mig del camp. En una bona jugada personal del propi Gabri, Joaquin ha acabat rematant a plaer per fel el 0-1. Era el minut 68 i tot es posava de cara. El Yeclano ha tret però l'orgull. I ha aconseguit igualar el matx set minuts després, quan Corella ha encertat a connectar un córner entre els tres pals. El partit ha entrat en una fase de certa bogeria: l'empat no servia a ningú i tots dos buscaven el gol com si aquest els hagués de solucionar tots els mals que els afligien. Han estat minuts frenètics, dels que no s'acostumen a veure en la conservadora Segona Divisió B. A intercanvi de cops, l'equip de més qualitat tenia les de guanyar. I així ha estat. Sergio Cortés, al 81', ha marcat l'1-2.

Atemorit per un possible empat al final, Càmara ha fet entrar al central Sergi Pérez per reforçar la defensa. Ha estat el seu debut en lliga. Però el Yeclano, massa accelerat, ja no ha sabut trobar el 2-2. Els tres punts permeten al Badalona agafar aire i avançar fins a la catorzena posició, tres punts per sobre de la zona perillosa.

FITXA TÈCNICA

Yeclano: Alberto; Rafa, Gonzalo (Tonete, 70’), Chino, Rubén, Ayo, Juanjo (Matas 53’), Micky, David (Ramón 60’), Corella, Román

CF Badalona: Marcos; Ferrón, Pelegrí, Gallardo, Sobregrau; Borja Abenia, Joaquín (Sergi Pérez 88’), Canario (Gabri 61’); Juanma (Cortés 75’) Robert, Bueno

Gols: 0-1, Joaquín (minut 68); 1-1, Corella (minut 75); 1-2, Sergio Cortés (minut 81)

Àrbitre: Víctor Rives Leal (col·legi valencià). Grogues: Rubén (Yeclano) i Canario, Borja, Sobregrau, Bueno, Gabri i Ferrón (Badalona)