Torna la Unitat Omega a Badalona

  0
  113

  Des d’aquest dilluns 1 de febrer la Unitat Omega de la Guàrdia Urbana de Badalona torna a estar operativa amb l’objectiu de millorar la seguretat a la ciutat i donar resposta a aquelles situacions que requereixen una actuació immediata. La nova unitat està formada per 28 agents i 3 comandaments i es desplegarà en dues fases. En la primera, que es va iniciar ahir, la unitat està integrada per 14 agents i els 3 comandaments i patrullarà des de les 18 hores de la tarda fins a les 6 hores de la matinada els divendres i caps de setmana, i fins a les 2 hores de la matinada de dilluns a dijous. Un cop s’aixequi el confinament nocturn i es relaxin les mesures sanitàries derivades de la pandèmia, s’iniciarà la segona fase en què s’incorporaran els altres 14 agents, que ja han passat el procés de selecció corresponent i han rebut la formació necessària.

  La Unitat Omega té l’objectiu d’actuar tant en fets delictius com en situacions d’incivisme, com per exemple el consum d’alcohol a la via pública, el control de zones d’oci, les ocupacions d’espais públics que alteren la convivència veïnal, així com totes les mesures de restricció de la mobilitat que actualment estan vigent per la pandèmia de la Covid-19. A més, la unitat està organitzada per donar suport a les patrulles de la Guàrdia Urbana i serà imprescindible en aquelles actuacions que desbordin la capacitat operativa dels agents o quan hi hagi una emergència.

  Concretament, la Unitat Omega exercirà funcions que corresponen plenament a les competències de les policies locals com controlar les activitats regulades administrativament en la via pública, fer complir les ordenances municipals i coordinar-se amb la Guàrdia Urbana i altres cossos policials.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí