Tot es torça en l’últim quart (74-82)

0
    29
    Birgander llança a cistella. / David Grau - CJB

Tercera derrota a la Lliga ACB del Joventut, que no ha pogut superar el San Pablo Burgos a l’Olímpic (74-82). Els badalonins han recuperat dues de les cinc baixes, Zisis i Harangody, però això no ha estat suficient per tombar el conjunt de Joan Peñarroya, invicte en aquest inici de curs.

Aquest cop la Penya semblava tenir encarrilada la primera victòria de la temporada al final de tercer quart, on manava per 8 punts (63-55), però en el darrer període tot se n’ha anat en orris. En els sis primers minuts els de Carles Duran només han pogut sumar 2 punts de tir lliure i el Burgos, liderat per l’exverd-i-negre Thad McFadden (18 punts) i per la parella interior formada per Earl Clark (20 punts, 12 rebots i 30 de valoració) i Augusto Lima (16 punts i 10 rebots), que han estat un autèntic malson, ha clavat un parcial de 2-15 que ha destarotat completament als verd-i-negres (65-70).

Ha tocat tornar a remar a contracorrent en els minuts finals i aquí s’ha notat qui portava dues victòries i qui no. El Burgos, molt més tranquil, ha sabut gestionar millor les emocions per acabar emportant-se el triomf, en un darrer quart que ha acabat amb un parcial concloent d’11-27.

Prepelic, amb 21 punts, ha tornat a ser el màxim anotador verd-i-negre, però la quarta personal en el tercer quart l’ha obligat a perdre’s molts minuts en una Penya que segueix sense acabar d’estar bé en el tir exterior (6/26 triples) i que ha patit molt dins la pintura, on s’ha notat que ni Birgander ni Haragody estan al cent per cent des del punt de vista físic tot i lluitar de valent. Pel seu cantó Omic ha tingut bons moments, però sense continuïtat.

Amb Kerem Kanter mirant-s’ho des de la banqueta (cap minut), Joel Parra ha estat el relleu en la posició de quatre, complint amb una papereta molt difícil i deixant alguna acció de mèrit, com una esmaixada espectacular en el primer quart. De fet, ell i la resta de joves són els que han rescatat la Penya d’un mal inici (9-19), amb el Burgos castigant des de la línia de 3 (5/6 de sortida). Amb un cinc format per Zagars, Neno, Ventura, Parra i Birgander, els verd-i-negres han serrat les dents en defensa i han liderat una reacció brillant que els ha posat per davant ja en el segon quart, amb un triple d’un Neno Dimitrijevic molt actiu (30-27).

La velocitat de Clark, jugant de fora a dins, ha permès al Burgos seguir viu (37-38 al descans), però això no ha fet trontollar una Penya que, aquest cop sí, ha fet un gran tercer quart, tant en atac com en defensa, amb uns bons minuts de Zisis (7 punts, 8 rebots i 5 assistències). Els vuit punts de renda (63-55) semblaven un bon coixí per encarar amb garanties els darrers deu minuts, però aleshores ha arribat el daltabaix, amb una Penya a qui no li ha sortit res i que tot apunta que fitxarà per reforçar una plantilla molt condicionada per les baixes. Dimarts, contra el Brescia, debut europeu a l’Olímpic.