Tres veïns entre les víctimes del vol de Germanwings accidentat a França

  0
  IMG_0164.JPG

  24/03/2015 – Tots tres, homes, són dels barris de Nova Lloreda, Montigalà i Llefià; l’alcalde Garcia Albiol ha decretat tres dies de dol oficial per la mort dels badalonins.

  Ja són tres les víctimes badalonines confirmades que viatjaven a l’avió accidentat aquest dimarts al matí als Alps francesos, segons informar l’Ajuntament de Badalona. Tots tres, homes, són dels barris de Nova Lloreda, Montigalà i Llefià. Un d’ells, el primer confirmat i del que es coneixen més dades, és Francisco Javier, de poc més de 40 anys i pare de dos menors.

   

  Ajuntament i particularment l’alcalde Xavier Garcia Albiol s’han posat en contacte amb dues de les tres famílies –la tercera no ha estat encara localitzada- per oferir el suport que sigui necessari. Dimarts, abans d’acabar el Ple municipal, el batlle va abandonar la Casa de la Vila per traslladar-se a l’aeroport i recolzar allà els badalonins afectats per la tragèdia.

   

  Els tres veïns anaven al Airbus 320 de la companyia alemanya Germanwings que cobria el trajecte entre Barcelona i Dusseldorf i que va patir un accident després de sortir des del Prat cap a les 10. Unes 150 persones han mort en l’incident, del qual encara es desconeixen les causes, prop d’una cinquantena de les quals són espanyoles.

   

  Dol municipal de tres dies i de la gelateria Can Soler

   

  L’alcalde Garcia Albiol ha decretat tres dies de dol oficial per la mort dels badalonins. Durant 72 hores, les banderes dels edificis oficials onejaran a mig pal, concretament fins a les 12 hores de la nit del divendres 27 de març.  Tant Ajuntament com partits polítics han cancel·lat aquests dies tots els actes programats a la ciutat, a més de transmetre, a través de les xarxes socials i altres mitjans, el seu suport a les famílies.

   

  La gelateria Can Soler i l’empresa Smash, directament afectades

   

  La gelateria Can Soler del carrer del Mar ha expressat el seu condol, ja que, a través d’un comunicat a la seva pàgina de Facebook, ha indicat que una de les víctimes era marit d’una de les companyes. “El nostre més sentit recolzament a ella i a la seva família i a tots aquells afectats per l'accident”, han transmès en el missatge. D’altra banda, també l’empresa badalonina de moda Smash! està de dol, després de saber que dos dels seus treballadors, Ariadna i Thomas, han mort en el vol de Germanwings. “L’empresa transmet les seves condolences més sinceres a la seva gent”.

   

  Minut de silenci al Ple i la plaça de la Vila

   

  Ahir a la tarda, abans del Ple municipal, es va fer un minut de silenci per les víctimes de la tragèdia i, en particular, pels badalonins. Aquest dimecres, a les 12 del migdia, s’ha repetit a la plaça de la Vila, amb la presència dels regidors de l’Ajuntament i de ciutadans i ciutadanes.