Troben al costat del Pont del Petroli restes d’un antic abocament d’hidrocarburs

  0
  51
  hidrocarburs.jpg

  22/02/2016 – L’avís l’ha donat un ciutadà que ha vist la taca en un punt molt proper al pont del Petroli.

  Aquest dilluns ha aparegut a la platja del pont del Petroli una taca d’uns 10 metres quadrats originada per restes d’un antic abocament d’hidrocarburs. L’avís l’ha donat un ciutadà que ha vist la taca en un punt molt proper al pont del Petroli.

   

  La dinàmica litoral d’aquestes darreres setmanes, dominada pels vents i corrents de garbí, han produït una pèrdua de sorra en alguns punts de la platja que han creat esglaons erosius d’entre 1 i 2 metres. En un d’aquests esglaons, a tocar del pont del Petroli, s’observa la presència d’un antic abocament del que semblen productes d’hidrocarburs.

   

  Davant d’aquesta troballa, l’Ajuntament de Badalona ha requerit a l’Àrea Metropolitana de Barcelona, que és qui té competències en la zona, que actuïn els serveis de neteja de la platja. A més s’ha decidit balissar la zona per avisar a la ciutadania de les restes d’hidrocarburs trobades. També s’està valorant el mètode de retirada del material, ja que es considera un residu especial i per tant necessita d’una recollida i tractament específic adequat a les seves característiques. Tot i això, l’Ajuntament demana que comenci el més aviat possible la retirada de les restes d’hidrocarburs.