Troben una antiga vil·la romana al solar de l’Estrella

  0
  32

  La intervenció arqueològica que s’està portant a terme al solar de l’antiga fàbrica coneguda com l’Estrella, situada a la Rambla de Sant Joan de Badalona, ha permès documentar una vil·la romana de 2.633 m2.

  Els arqueòlegs porten treballant des d’octubre

  El passat mes d’octubre, diversos veïns del voltant del solar de l’Estrella, a Coll i Pujol, van observar diversos arqueòlegs en aquest espai pendent d’urbanitzar. Ara s’ha conegut la gran troballa: una explotació agrària en la qual es localitzen, a més de l’edifici principal, diferents zones productives relacionades amb les feines agrícoles.

  A més d’aquest descobriment, també s’ha posat al descobert elements constructius romans que podrien ser de tipus funerari, diferents ceràmiques i una llàntia de terracota que permetran argumentar un fil narrador de l’època.

  Avui, visita tècnica

  Clara Forn, arqueòloga del Museu de Badalona, i Iñaki Moreno (ATICS S.L.), director de la intervenció, han explicat avui als mitjans els aspectes tècnics d’aquesta troballa. En aquesta compareixença també han estat presents l’alcalde de Badalona, Àlex Pastor i el secretari general del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Ferran Falcó.

  L’alcalde de Badalona ha posat de relleu que “la magnitud de l’explotació agrícola descoberta és molt important i és una bona oportunitat perquè l’Ajuntament i la Generalitat segueixin treballant i aprofundint en la història de la ciutat”.

  Futura urbanització

  Per la seva banda, Ferran Falcó ha explicat que el Departament de Cultura de la Generalitat i el Museu de Badalona s’hauran de posar d’acord per tal de poder abordar la futura urbanització del sector de l’Estrella on està prevista la construcció de 360 nous habitatges de promoció pública i lliures i també una escola.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí