TUSGSAL prova el primer bus 100% elèctric a la xarxa urbana

  0
  bus electrico.jpg

  01/04/2015 – D’altra banda, tres nous autobusos híbrids amb motors elèctrics s’han incorporat a la flota de Tusgsal i han començat a donar servei  a diferents línies de la xarxa.

  Aquest dies TUSGSAL està utilitzant, en període de proves, un vehicle totalment elèctric que circularà a diferents línies de la xarxa. L'objectiu és comprovar la seva idoneïtat per a prestar servei en trajectes urbans i suburbans de la xarxa de l'AMB.

   

  Es tracta d’un autobús “Irizar i2e”, un model d’autobús que dona una bona resposta a les exigències mediambientals de les ciutats. Es eficient, ecològic i silenciós; amable i respectuós amb l’entorn. Es considera un vehicle d’última generació fabricat al país basc  que ha superat durs assaigs de fiabilitat amb excel·lents resultats. Incorpora les tecnologies més avançades en disseny, materials, components, processos de producció i qualitat d’acabats.

   

  Els vehicles elèctrics poden considerar-se una proposta de futur sobre tot pel fet de que en ser elèctrics no produeixen cap tipus d’emissió, no consumeixen combustibles i no emeten cap soroll.

   

  Tres nous híbrids

   

  D’altra banda, tres nous autobusos híbrids amb motors elèctrics s’han incorporat a la flota de Tusgsal i han començat a donar servei  a diferents línies de la xarxa. Malgrat que el cost d’adquisició d’un vehicle híbrid es superior al d’un vehicle de propulsió convencional, a llarg termini es produeix un important estalvi gràcies al menor consum de combustible que s’estima entre un 20 i un 30%, en funció del tipus de recorregut, i que es tradueix en un estalvi anual de 9.500€ per vehicle. A més, la utilització de vehicles híbrids suposa importants beneficis per al medi ambient, ja que redueixen una mitjana del 26% les emissions d’agents contaminants.

   

  Amb aquestes incorporacions s’avança en el Pla de Renovació de Material Mòbil 2013-2015, que té com a objectiu incorporar vehicles cada vegada més avançats tecnològicament, amb un funcionament més sostenible tot mantenint els alts estàndards de qualitat en el servei de transport de passatgers.