Última hora a la nau ocupada del Progés: el desnonament és el dia 13

  0

  El passat dijous 2 de desembre, el desnonament de la nau ocupada al carrer Progrés va quedar ajornat. La nova data fixada pel jutge és el 13 de gener, aquest dijous. A dins hi malviuen prop de 100 persones. La nau és propietat de la SAREB, empresa pública estatal que gestiona actius inmobiliaris.

  Segons el regidor de Serveis Socials, David Torrents, és difícil que aquest cop s’aturi el desnonament, ja que hi ha dos jutjats diferents que l’han dictat. De la mateixa manera, l’AV del Gorg també demana que es tinguin en consideració els problemes de convivència que genera la nau. Reunits en assemblea, els ocupants i residents de la nau reclamen el següent:

  Reunits en assemblea els membres de la comunitat de residents a la Nau del carrer Progrés i membres de la xarxa d’entitats de suport, davant el procediment de desnonament previst pel proper dia 13 de gener, hem pres els següents acords:

  1-En aquests moments és inviable marxar de la Nau. A la manca d’alternativa habitacional, s’hi afegeix l’altíssim nivell de contagi del virus de l’Òmicron i la forta baixada de temperatures, que incrementen enormement la ja extrema vulnerabilitat de les persones afectades. Per això, si no hi ha cap alternativa es mantindrà la ocupació i es fa una crida a la solidaritat de la ciutadania per acompanyar-nos a la Nau el proper 13 de gener a les 6 del matí.

  2-Compromís d’abandonar la Nau en un període de 3 mesos, un cop passat l’hivern. Mentre tant cal garantir les condicions sanitàries, de salubritat i els serveis bàsics. Sempre vinculat als punts 3 i 4.

  3-Creació d’una comissió de treball amb l’objectiu de cercar alternatives socials per quan es produeixi la sortida. Aquesta comissió  hauria d’estar formada pels governs de l’Ajuntament i la Generalitat, representants de les persones residents i de les entitats que els hi donen suport.

  4-Demanar una reunió urgent amb l’alcalde i el regidor de Serveis Socials, per informar detalladament de la proposta i de la necessitat que sigui la màxima autoritat municipal qui es dirigeixi a la propietat (SAREB) per reclamar l’ajornament del llançament, en base a aquest compromís de les persones afectades. Entenem que es tracta d’unes propostes plenament assumibles per les administracions i per la SAREB, que no oblidem és una societat creada per l’Estat, i que mostren la bona voluntat de les persones afectades per trobar una sortida el menys lesiva possible.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí