Un carril bici connectarà Badalona amb Santa Coloma a través de la rambla Sant Joan

  0
  IMG_2189.JPG

  15/02/2018 – El projecte del carril entre Montgat i Prim ja està enllestit.

  El govern de Badalona pretén impulsar un nou carril bici, més enllà dels ja anunciats per connectar la ciutat amb Montgat i Sant Adrià, a tocar de mar i per l'eix central del municipi. Es tracta d'un vial per a bicicletes que faria connexió amb Santa Coloma de Gramenet, a través de la rambla Sant Joan, la principal avinguda que comunica Pompeu Fabra amb Montigalà i la localitat veïna.

   

  La idea seria implantar el carril al carrer lateral que hi ha a tocar dels primers habitatges del barri de Sant Crist, el carrer Fondo de Santa Coloma. I suposaria l'eliminació dels aparcaments que a dia d'avui hi ha en aquest vial, i la pacificació d'una part o la seva totalitat. Quelcom que també endreçaria aquesta zona, on els cotxes aparcats i que hi transiten poden representar una molèstia per als habitatges i els veïns, segons explica el regidor d'Espais Públics, Francesc Duran.

   

  El projecte s'ha d'elaborar encara, per determinar quin serà el seu desenvolupament i veure com s'enllaça amb la rambla del Fondo de Santa Coloma: si a través del carrer Liszt o Apenins. La intenció és tenir la proposta preparada aquest 2018, ja sigui a través de l'AMB o d'una empresa externa. En qualsevol cas, apunta Duran, no serà un carril bici senzill i tampoc barat, però forma part de la voluntat de foment de la bicicleta.

   

  El carril bici entre Montgat i Prim, a punt per ser licitat

   

  Mentrestant, la implementació del carril bici per l'eix central, a través de l'antiga Nacional II, continua esperant. Duran assegura que el projecte, elaborat per l'AMB, ja està preparat, i que la licitació dels treballs perquè sigui una realitat està en cua, amb altres projectes que l'Ajuntament ha d'anar publicant. El carril, que connectarà la frontera de Montgat amb el centre de Badalona, costarà quasi mig milió d'euros, 200.000 dels quals aportats per l'AMB.

   

  Un centenar d'aparcaments per a bicicletes

   

  En el marc de l'estratègia de promoció de la bicicleta, el govern es troba en procés d'instal·lació de 100 punts d'aparcament per a aquest vehicle arreu de la ciutat. Una inversió de prop de 30.000 euros que vol col·locar aquests elements a enclavaments de rellevància, com ara el Pont del Petroli o equipaments municipals.