Un centenar de persones pedaleja contra la prohibició de la bici a la Rambla i La Salut

  0
  IMG_9522.JPG

  22/07/2013 – El Consell de la Mobilitat va convocar ahir la primera protesta contra la prohibició de circular amb bici i monopatí per la Rambla i el passeig de La Salut.

  Les reaccions a la prohibició de circular per la Rambla i el passeig de La Salut amb bicicleta i monopatí no s'han fet esperar gaire. Fa poc més d'una setmana que el govern municipal va anunciar l'enduriment d'aquesta reglamentació de l'Ordenança de Civisme i ahir es va convocar la primera manifestació. El Consell de Mobilitat de Badalona va reunir prop d'un centenar de persones que, amb les seves bicis i patins, van recórrer la Rambla des del carrer del Mar fins el monument de Roca i Pi i, posteriorment, es van dirigir cap al passeig de La Salut.

   

  Persones de totes les edats i representants d'entitats i formacions polítiques locals van secundar la marxa amb els seus respectius vehicles. Des del Consell de la Mobilitat consideren "un error estratègic desincentivar l’ús d’aquest transport barat i assequible per a tothom, que ocupa poc espai, és net i no fa soroll ni embruta i, a més, és saludable". Tenen clar que no sempre és fàcil, i en determinats moments d’aglomeració es poden produir problemes, però també que no per això s’ha de prohibir l’ús d’aquest mitjà en vies naturals clau de la ciutat i que s'ha d'apostar per la convivència entre vianants i ciclistes. En aquest sentit, el consell recorda que per la Rambla circulen a diari unes 200 bicicletes, i que el que s'ha de fer és regular la convivència i retirar d'immediat la prohibició total per endegar un procés participatiu amb tota la ciutadania.