Un centenar de persones posen el marxa el projecte polític de Crida per Badalona

  0
  crida.jpg

  02/12/2014 – L'assemblea va crear dissabte grups de treball que elaboraran propostes entorn a diferents àmbits per a un programa municipal; un grup s'encarregarà de mantenir contactes amb altres forces.

  L'assemblea oberta de la Crida per Badalona, celebrada el passat dissabte a l'Institut La Llauna​, i on van participar un centenar de persones,​ ha decidit iniciar un procés de debat que pretén posar en marxa les condicions perquè la ciutat es doti d'una alternativa municipal “d'esquerres, de trencament, àmplia, democràtica, oberta a tota a ciutadania i als moviments i organitzacions socials, que tingui un funcionament transparent i participatiu, sense cap mena d'exclusió ni quotes de representativitat, si no que s'hi participi a títol individual”.

  El moviment vol créixer de la base i impulsar una altra forma de fer política. Per això es dotarà d'un codi ètic, d'un programa confeccionat de forma participativa i d'unes “regles del joc sorgides de la pròpia ciutadania”. L'assemblea va crear dissabte grups de treball que elaboraran propostes per a un programa municipal en les àrees de participació ciutadana i transparència, economia i pressupostos, territori i urbanisme i polítiques socials. També s'ha creat una comissió de comunicació i una altra d'organització.

  L'assemblea ha acordat fer una primera reunió dels grups de treball el 13 de desembre i una assemblea de tots els adherits a la iniciativa el 10 de gener. En l'àmbit organitzatiu també es crearà un grup destinat a mantenir contactes amb altres forces polítiques i socials de la ciutat amb qui es volen explorar les possibilitats de treball conjunt i confluència.

  El nom definitiu de l'agrupació es decidirà a partir d'una consulta telemàtica amb les persones que s'han adherit i que es desenvoluparà fins al dia 13 de dessembre.