0
    23

22/09/2014 – El Futsal Iris Badalona s’estrena a la lliga puntuant a casa contra l’Athletic Castellar i amb molt bones sensacions.

Dissabte a la tarda començava la nova temporada a la Divisió d’Honor Catalana, després d’un estiu intens amb moltes baixes i altes. El Futsal Iris Badalona s’enfrontava al Athletic Castellar 04 al pavelló de Casagemes.

Els verds des de l’inici van sortir decidits a tornar a mostrar el joc vistós de l’any passat. Una pressió a tres quarts de camp intentava ofegar el conjunt visitant. Durant els primers minuts, el domini era dels badalonins, que es defensaven fàcilment dels atacs dels vallesans.  Jordio, de falta directa, avançaria els verds al minut 5 (1-0).

El domini local semblava absolut, però no es traduïa en gols i és que l’atac badaloní es diluïa sense generar perill. De mica en mica, l’Athletic Castellar van començar a desfer-se de la pressió d’un Futsal Iris que s’anava desorganitzant.

Amb pilotes llargues van començar a amenaçar la porteria local, obligant a intervenir a Alexis, porter local, en més d’una ocasió, fora de l’àrea. I en una d’aquestes, Antonio igualaria el resultat en el minut 13 (1-1). Aquest gol va donar ànims al conjunt visitant per incrementar la seva pressió, aprofitant-se d’una defensa desorganitzada.

Quan semblava que cauria el segon gol dels rivals, Fede (16’) avançaria de nou als locals enmig d’un garbuix dins l’àrea (2-1). El gol de nou va marcar canvi de tendència en el partit, amb un Futsal Iris dominant i un Athletic Castellar tancat, però les cinc faltes acumulades per part dels de Casagemes condicionarien la defensa badalonina. Per evitar la sisena falta, l’Iris deixaria internar-se a Dani dins l’àrea, acció que culminava amb l’empat a 17 segons pel descans (2-2).

A la represa, la consigna per part del Futsal Iris va ser la mateixa: pressionar per ofegar al rival. De nou, com en la primera part, els verds van anar a pressionar als vallesans a la mateixa vegada que mantenien el domini del partit. Es va poder veure un gran nivell de joc amb molta intensitat, la qual amb el pas dels minuts acabaria passant factura a l’equip de Casagemes.

El cansament provocava més errades de concentració i de transició de la pilota. El joc es trobava encallat al mig del camp i cap dels dos equips aconseguia marcar. Tot seguit, Jordio enviava al travesser una ocasió molt clara i Alexis va haver d’intervenir en dues accions molt perilloses.

No seria fins al minut 34 que el debutant Sergio avançava els de Badalona en una gran jugada entre Ricky i Ñoño (3-2). El partit semblava resolt, però en una falta a tres quarts de camp Alexis veuria la segona groga després d’una picabaralla amb un jugador visitant. Així que a falta de 2:37’ pel final, l’Iris es quedava amb un home menys.

El porter suplent, Marc Pascuet, un altre debutant de l’equip, realitzaria dues intervencions de mèrit, però no podria fer res quan Antonio enviava un míssil directe a l’escaire. El gol de l’empat a falta d’un minut per la conclusió queia com una gerra d’aigua freda.

L’empat seria definitiu malgrat que el tècnic local, el badaloní Carles Ventura, havia provat el joc de cinc. Corregir els errors defensius i millorar el to físic dels jugadors són les assignatures pendents de l’entrenador de l’Iris de cara al partit de dissabte vinent a la pista del CFS Martorelles (17:45h).