Un espectale tanca el projecte de formació juvenil de la Fura dels Baus a Badalona

  0
  91
  pica i singular.JPG

  20/07/2017 – Durant els darrers mesos, hi han participat 30 joves d’entre 18 i 29 anys i han col·laborat entitats tan destacades com el MIT.

  Aquest dijous, a partir de les 21 hores, es posarà punt final al projecte “Èpica i Singular”, una iniciativa promoguda per l’Institut Municipal de Promoció de l’Ocupació (IMPO) de l’Ajuntament de Badalona, la Fura dels Baus i la Fundació Laboral de la Construcció amb una mostra/exposició i un espectacle multidisciplinari per part dels alumnes que hi han format part. Serà a la seu de la Fundació Laboral de la Construcció, a Montigalà.

   

  La línia d’ocupació del projecte ha consistit en treballar una sèrie d’habilitats i competències, preparant entre tots els joves participants un projecte artístic guiats tant per La Fura dels Baus com per altres professionals de les arts escèniques, la ciència i la tecnologia que hi han col·laborat.

   

  Cuina basca, música i el MIT

   

  Durant les darreres setmanes del procés s’ha comptat, per exemple, amb dos cuiners de l’àrea d’I+D del restaurant Mugarits d’Errenteria de Guipúzkoa, el Berklee College of Music i tècnics del Massachusetts Institute of Technology que, junts, han explorat noves formes de combinar la gastronomia, la ciència, la tecnologia i el so amb la dimensió performativa del teatre, a més de mostrar als alumnes maneres de treballar i desenvolupar conceptes que els eren desconeguts.

   

  A aquestes actuacions se’ls hi ha d’afegir l’aprenentatge de tècniques audiovisuals i d’especialitats de la construcció relacionades amb l’espectacle. El projecte també ha incorporat una línia d’emprenedoria que ha ofert als joves recursos d’assessorament i acompanyament per facilitar la posada en marxa de projectes empresarials i d’autoocupació, tant en el sector de les indústries creatives com en el de la construcció.

   

  Aquesta experiència d’ocupació, subvencionada pel Servei d’Ocupació de la Generalitat de Catalunya en el marc dels programes de “Garantia Juvenil”, i en la qual han participat 30 joves d’entre 18 i 29 anys, ofereix un treball d’habilitats i competències personals i professionals en un escenari bastant diferent al que fins ara estaven habituats.