Un total de 289 pel·lícules es projectaran a la 39a edició de Filmets

  0
  74
  IMG_9600.JPG

  04/11/2013 – El festival se celebra del 8 al 17 de novembre a diferents espais de la ciutat, amb el Teatre Zorrilla com a centre neuràlgic i l'Escorxador com a novetat; tres autors badalonins participaran en el programa internacional.

  Aquest divendres, 8 de novembre, tindrà lloc al Teatre Zorrilla el tret de sortida de la 39a edició del Filmets Badalona Film Festival, que es dóna cita a la nostra ciutat fins el 17 de novembre. L’edició d’enguany ha tornat a batre un nou rècord de participació, ja que s’han inscrit un total de 4.126 curtmetratges, dels quals es projectaran 289, procedents de 44 països diferents, que es distribuiran en 27 sessions competitives. Hi haurà 27 curts d’autors badalonins, tres dels quals participaran en el programa internacional.

   

  La majoria de projeccions es realitzaran al Teatre Zorrilla, però també repeteixen el Teatre El Círcol, la sala d’actes del CES Joan Maragall i les biblioteques. Per primer cop, la Nau 3 del Centre Cultural l'Escorxador serà el nou escenari d’aquesta edició amb l'objectiu de que arribi a tots els veïns i veïnes de la ciutat. 

   

  França, país convidat

   

  En aquesta ocasió, França serà el país convidat al certamen, amb la participació d’Unifrance, l’organisme oficial de difusió i promoció internacional del cinema francès arreu del món. Es projectarà una selecció de curtmetratges en la Secció Oficial i hi haurà una degustació de formatges.

   

  Per altra banda, l’Academia Galega do Audivisual comptarà també amb una sessió especial amb els curtmetratges guanyadors i nominats als premis Maestre Mateo 2013, gràcies a la col·laboració de l’Acadèmia del Cinema Català.
   

  De la programació d’aquest any es destaquen les produccions que han estat seleccionades o guardonades als festivals de Cannes, Berlín, Hamburg, els Goya o els Òscar, entre d'altres. Pel seu palmarès, destaquen The Magic Piano  i Morales, una producció badalonina que s’inaugura en aquest festival.

   

  Es mantenen els abonamaments

   

  Per altra banda, la regidora de l’Àmbit de Govern, Maritxu Hervás, ha agraït un any més la inversió econòmica dels patrocinadors i col·laboradors que fan possible aquesta 39a edició. Pel que fa el conseller delegat de Badalona Comunicació, Albert Fernàndez ha destacat que els abonaments de les 15 sessions no patrocinades tindran el mateix preu que l’any passat: 15 euros per veure totes les sessions i els passis de dia per a les sessions de tarda i nit a un preu de 2 euros. Els estudiants i les persones jubilades, a més, podran gaudir de totes les sessions de forma gratuïta. El pressupost d’enguany s’ha incrementat un 1,5% respecte el 2012.

   

  Finalment, el director de Filmets, Agustí Argelich, ha qualificat de "luxe" el jurat d'enguany, integrat per la directora i vicepresidenta de l’Academia del Cine Español; el productor de televisió i guanyador del premi Gaudí 2012, Oriol Salau-Patau; el membre de l’organització del BISFF de Corea del Sud, Yoonsun Yoonie Choi; l’actriu Marina Gatell, i el realitzador de Portugal i guanyador de diferents premis internacionals, Pedro Neves.

   

  “El curtmetratge és l’origen del cinema”, amb això, Argelich ha volgut anunciar que per a la propera edició, en la qual se celebrarà el 40 aniversari del festival badaloní, ja hi ha inscrits més de 100 curtmetratges.