Una enquesta afirma que més del 40% dels veïns veuen millor la ciutat

  0
  enquesta PP.jpg

  30/01/2015 – L’estudi, encarregat pel PP, desprèn una millora de Badalona i notable satisfacció amb el servei de policia.

  La ciutat ha millorat molt o ha millorat en la darrera legislatura. Això és el que opina un ampli sector de la societat badalonina segons una enquesta d’opinió pública encarregada pel Partit Popular el passat mes de desembre. El 43,5% de les persones a les que s’han preguntat consideren que Badalona està millor o molt millor a dia d’avui; un 31,6% considera que continua igual i un 24,5% creu que ha empitjorat o ha empitjorat molt. La sensació de millora, sempre segons l’estudi, és més notable a la zona de Llefià, La Salut i Sant Roc, amb més d’un 45%, seguida de Bufalà-Montigalà-Pomar, amb un 44,5%; l’àrea menys satisfeta és el Centre, amb un 38%, una xifra no gaire llunyana a les de la resta de la ciutat, però.

   

  L’estudi focalitza i analitza els àmbits en els que el PP ha posat més èmfasi des que va arribar al govern de la ciutat. No en va ha dedicat bona part dels seus recursos humans i econòmics als aspectes vinculats amb la seguretat, un dels seus cavalls de batalla, i és que el 60% dels enquestats valoren bé o molt bé el servei de policia local, per un 18% que ho fan de forma negativa. Lleugerament inferior és la sensació de seguretat ciutadana, qualificada de bona o molt bona per un 45% de la població, mentre que un 28% la titlla de regular i un 25% de dolenta o molt dolenta. Sorprèn, això sí, la valoració que l’estudi desprèn pel que fa a la gestió de l’Ajuntament i l’Alcalde en relació als “problemes associats a la immigració”: més d’un 40% creu que és dolenta o molt dolenta, per un 32% que la considera bona o molt bona.

   

  La valoració general del govern del PP badaloní dels darrers tres anys és d’aprovació, amb una nota mitjana de 5,43 sobre 10, lleugerament inferior a la registrada el 2013 (5,75). El 50% dels enquestats dóna una nota superior a 5, un 20% atorga un aprovat just i un 30% suspèn la labor ‘popular’. Al marge de la valoració, si hi ha un fruit que l’alcalde del PP sap cultivar a la perfecció, sens dubte, és el de la popularitat. Un 94% del ciutadans enquestats coneixien Xavier Garcia Albiol, aprovat com a polític amb un 5,24 de nota. Un índex de notabilitat molt per sobre dels seus dos immediats perseguidors: el convergent Ferran Falcó, amb un 65% i una nota de 4,71, i el socialista Jordi Serra, amb un 57% i una valoració de 4,58.

   

  L’enquesta va ser elaborada per INVESOP el passat mes de desembre, mitjançant enquestes telefòniques entre una mostra de població de 800 persones.