Una festivitat de Tots Sants sense Voluntaris Badalona als cementiris

  0
  voluntaris cementri.jpg

  31/10/2015 – Voluntaris Badalona no col·laborarà enguany en el servei d'escales als cementiris municipals per falta de finançament, asseguren.

  Després de molts anys, Badalona viurà aquest cap de setmana la festivitat de Tots Sants sense la col·laboració i participación de Voluntaris Badalona. Tradicionalment, el col·lectiu ha mobilitzat sempre unes 300 persones per prestar ajuda durant aquesta jornada de marcada afluència als cementiris municipals. Una de les seves funcions, a més d’orientar la ciutadania, era donar un cop de mà amb el servei d’escales. Enguany, les escales hi continuaran estant, però no els voluntaris per trasladar-les.

   

  El col·lectiu ha explicat que no han cobrat encara la subvenció d’aquest 2015 i no tenen els recursos suficients per poder mobilitzar tota la massa de voluntaris habitual. Des del govern local insisteixen en que posaran a disposició de la ciutadania que ho necessiti les escales, com sempre, però que hauran de ser els mateixos familiars les que les utilitzin. No es contractarà un dispositiu similar de substitució perquè, diuen, no es tracta d’un servei municipal habitual i afirmen que cap altre gran localitat l’ofereix als seus cementiris, sinó que es tractava d’una iniciativa particular de Voluntaris.

   

  Recordem que executiu local i Voluntaris Badalona han viscut des d’estiu un capítol de discrepàncies que ha portat a l’entitat a tallar la seva col·laboració activa en diferents actes organitzats pel Consistori.