Una operació immobiliària posa en perill la continuïtat del Círcol a la seva seu actual

  0
  IMG_0147.JPG

  05/01/2016 – L'entitat es veuria abocada a abandonar la finca que ocupa en règim de lloguer des de fa dècades si no presenta una oferta de compra.

  El Círcol Catòlic s’ha vist immers en una situació que no assegura la continuïtat en la seva actual seu física. L’entitat ha explicat aquests dies que la propietat de l’edifici on s’ubica des de fa dècades ha rebut una oferta d’uns inversors i que la seva intenció es vendre la finca, a tocar de l’ajuntament i la plaça de la Vila, al carrer Francesc Layret.

   

  El Círcol desenvolupa a la cantonada entre Layret i Sant Anastasi la seva activitat en qualitat de lloguer. El paradigma, amb aquest canvi d’escenari, varia i molt les coses per al col·lectiu. L’associació badalonina disposa de dret de tempteig per a igualar l’oferta, propera al milió d’euros, però l’astronòmica quantitat fa difícil que una entitat sense ànim de lucre pugui fer front al pagament, tot i que és una més de les moltes opcions que la Junta sospesa.

   

  L’entitat ha creat un grup d’estudi per tal de posar sobre la taula tots els escenaris que s’obren. Més enllà d’una hipotètica i difícilment assumible compra, el canvi d’ubicació seria una de les més factibles; una altra: que el futur constructor dediqui la part baixa de l’edifici a equipament cultural, on el Círcol s’hi pugui establir. En qualsevol cas, un dels detalls més complicats de tota la situació és la supervivència de la sala de teatre, l’espai privat més antic de la ciutat que suposarà una gran pèrdua a nivell cultural i un cop dur per al grup de teatre.

   

  L’Ajuntament va mostrar el seu suport a l’entitat des del primer moment i ha ofert la seva ajuda per tal de trobar una solució a un problema que toca una de les fibres de la identitat badalonina i va més enllà dels socis del Círcol, prop de 700. El regidor d’Urbanisme, Oriol Lladó, ha afirmat que “la supervivència” està “garantida” i que el govern està “treballant estretament amb l’entitat per ajudar-los a trobar la millor solución”.

   

  S’obre ara un període d’anàlisi de sis mesos, el temps que el Círcol té per igualar o no l’oferta del nou inversor, que també s’ha mostrat predisposat a col·laborar per facilitar alternatives, segons l’entitat, dins de la seva projecció empresarial, que pretendria construir pisos, previsiblement. Un cop superat aquest temps, l’adquisició serà un fet i l’associació tindrà algun temps més per abandonar les instal·lacions.