Unes 150 persones protesten contra l’atur al centre de Badalona i ocupen el SOC

  0
  mani.JPG

  04/10/2012 – La manifestació, convocada per l'Assemblea d'Aturats badalonina, ha sortit de la plaça de la Vila, ha recorregut Francesc Layret i ha ocupat l'oficina de treball, on s'ha dut a terme una assemblea simbòlica.

  Prop de 150 persones han secundat aquest matí la concentració impulsada per l’ Assemblea d’Aturats de Badalona a la plaça de la Vila. La reclamació de la renda bàsica indefinida per aturats, de la suspensió del pagament dels serveis bàsics i, sobretot, la demanda d’un treball digne, han estat els tres eixos principals de la protesta que ha recorregut el carrer Francesc Layret després de mostrar el seu malestar i desencís davant de la Casa de la Vila. La marxa s’ha dirigit fins l’oficina municipal del Servei d’Ocupació de Catalunya, a Casagemes, que els manifestants han ocupat de forma pacífica per dur a terme una assemblea simbòlica.

   

  Diferents col·lectius de Badalona, Santa Coloma, Sant Adrià i Barcelona, com els Indignats i d’altres agrupacions d’aturats, a més de CCOO i UGT, s’han adherit a la convocatòria dels parats badalonins en la seva primera mobilització important. Els grups municipals del PSC i Iniciativa-EUiA també han estat presents a través d’alguns dels seus regidors i membres de partit. Des de l’organització, asseguren que l’assistència ha superat les seves previsions i que valoren molt positivament la manifestació. La protesta, relaten, va ser convocada aquests primers dies d’octubre precisament perquè és quan es donen a conèixer les noves dades d’atur, que al setembre s’ha situat a Badalona en més de 23.300 persones. “La gent està molt mosquejada i això ho hem de fer notar”.