Veïns de Sant Roc, indignats amb el regidor Miguel Jurado

  0
  gitanos.JPG

  06/09/2013 – Arran d'una baralla ocorreguda al barri la passada setmana, l'edil del districte va realitzar unes declaraciones que no han agradat a la comunitat gitana.

  Arran d’una trifulca ocorreguda fa una setmana a Sant Roc, el diario La Razón va publicar un article sobre la situació en el barri en el que apareixen les següents declaracions del regidor del districte i de Seguretat, Miguel Jurado: “Ara hi ha molta joventut en el barri, el que ha tornat a incrementar la presència de drogues i de lluita pel territori”. “Tot això provoca disputes entre famílies, és la justícia gitana, mai s’acaben d’integrar del tot”.

   

  Les paraules de l’edil no han agradat a part del barri i el col·lectiu ‘Sant Roc som Badalona’ afirma que només poden “provocar fractura social i fomentar la mala imatge del barri”. “És inacceptable que es vinculi a la gent jove amb el consum de drogues indiscriminadament. És un barri amb dificultats i necessitem mesures socials per fomentar la cohesió. S’han d’assumir responsabilitats”.

   

  Des de l’oposició també s’han reprovat les afirmacions de Jurado. Tant CiU com ICV-EUiA creuen que és inadmissible parlar així de la gent d’un barri, que tot i tenir problemes a nivell econòmic i social, el que necessita no és més confrontació, sinó recolzament i cohesió. Els dos grups han demanat la retractació o la dimissió del responsable de Seguretat.

   

  Fonts municipals expliquen que, “més enllà de que alguna de les expressions pot no haver estat la més encertada, s’han de valorar les mesures que el govern del PP ha posat en pràctica. Els incidents han diminuït en un 20% el darrer any”. També recorden que es dediquen 500.000 euros anual a l’educació i la cohesió a través del Consorci Badalona Sud.

   

  L'origen: una baralla entre dues famílies gitanes

   

  A principis de la passada setmana, l’enfrontament entre dues famílies de la comunitat gitana del barri de Sant Roc va produir un gran aldarull a nivell local i mediàtic. Cap a les 10 de la nit, la baralla, la causa de la qual encara s’investiga, va alertar Guàrdia Urbana de Badalona i Mossos d’Esquadra, que van assistir-hi ràpidament per apaivagar la situació. Els dies posteriors, diversos diaris i fonts del barri informaven de ferits i de l’ús d’armes de foc; fins i tot d’una violenta rebuda dels gitanos presents envers els cossos de seguretat, que haurien hagut de retirar-se de forma provisional.

   

  Els Mossos d’Esquadra neguen cap situació agressiva entre la població civil i els agents i, després de les indagacions pertinents, asseguren que no es va produir cap ferit greu ni es va disparar cap arma de foc. La policia autonòmica va dialogar amb els representants de les famílies i va aconseguir diluir la tensió de l’enfrontament.