Ventura Gassol i Montigalà, preocupats per les obres al solar on han d’anar les noves escoles

  0
  ok4.JPG

  30/10/2014 – El govern local invertirà més de mig milió en arranjar i endreçar el solar on estan projectats els nous edificis per a tots dos centres i les comunitats educatives temen que això endarrereixi l'inici dels projectes escolars.

  Fa unes setmanes, les comunitats educatives de l’Institut Ventura Gassol i de l’Escola Montigalà celebraven l’aprovació, per part de la Comissió d’Ensenyament del Parlament, d’una resolució que instava la Generalitat a enllestir el projecte executiu i elaborar un calendari d’execució de les obres dels edificis de tots dos centres. Pares i mares es van mostrar satisfets però aquesta setmana tenen la sensació d’haver fet mig pas enrere. El govern local ha aprovat l’adjudicació de les obres de la plaça Manuel Moreno Mauricio, el solar del barri de Montigalà on han d’anar les dues instal·lacions educatives. La inversió supera el mig milió, destinat a l’asfaltat i arranjament de l’aparcament que hi ha –a dia d’avui és una esplanada de sorra- i a una zona de jocs infantils.

   

  Ambdues comunitats educatives estan d’acord amb l’ordenació del solar. De fet, és una de les reclamacions tant de les escoles com del barri en general. El que els hi preocupa, no obstant, és que es dediqui un pressupost tant elevat a una obra que se suposa provisional, i temen que això pugui afectar i endarrerir l’elaboració d’un calendari d’inici dels projectes escolars. L’alcalde Garcia Albiol assegura que l’obra del solar no serà cap impediment i explica que, a les parcel·les on hi aniran les noves escoles, només hi ha projectat pàrquing asfaltat. A banda d’això, s’ampliarà el pati de l’actual Escola Montigalà –encara en barracons- i s’instal·laran un parc infantil i una pista esportiva que, diu, no es veuran afectades amb la construcció dels edificis. Albiol esclareix que, sense perdre de vista les futures escoles, és prioritari endreçar i arranjar el solar perquè suposa un problema de salubritat i inseguretat per al veïnat i la pròpia escola.

   

  Les comunitats educatives dels dos centres tenen previst iniciar una campanya informativa entre tots els veïns, organitzar actes reivindicatius i constituir una comissió de seguiment de tot el procés. Per a aquesta fita compten amb el suport de la FAVB i de forces polítiques com ICV-EUiA, amb els quals es van reunir dilluns. Divendres mantindran una reunió amb el govern local.