Crida Badalona es presenta al barri de La Salut davant més d’un centenar de persones

  0
  43
  IMG_7384.JPG

  30/10/2014 – L’horitzó més immediat de la iniciativa política és el 29 de novembre, quan organitzarà una assemblea a l’Institut la Llauna oberta a tota la ciutadania, entitats, moviments, plataformes polítiques i partits que casin amb les bases generals establertes al manifest.

  Més d’un centenar de persones van assistir ahir a l’acte de presentació de Crida Badalona, un projecte socio-polític impulsat per un col·lectiu d’activistes de la ciutat que pretenen configurar una candidatura rupturista d’esquerres de cara a les eleccions del proper mes de maig. Promoguda per membres de la CUP, que a nivell local aposta al 100% per aquest embrió, però també per membres d’altres forces d’esquerra i moviments socials a títol individual, entre elles personalitats reconegudes del món cultural i civil badaloní, el projecte aspira a “trencar el marc dels partits tradicionals” i pren com a referència propostes semblants desenvolupades a altres localitats, com ara Guanyem Barcelona.

   

  A més de tres activistes locals, promotors i signants del manifest, que ja suma més de 200 recolzaments, l’acte va comptar amb el portaveu nacional de la CUP Marc Sallas –que va substituir el diputat Quim Arrufat, baixa de darrera hora per la seva participació al Parlament- i el portaveu de Guanyem Barcelona Jaume Asens. La presentació, com els propis organitzadors van explicar, és el tret de sortida d’un procés per bastir una candidatura amb molts suports sobre un programa de 10 punts bàsics a partir dels quals treballar, entre els que destaquen la municipalització de serveis, garantir la transparència, reduir el nombre de càrrecs de confiança, construir la República Catalana des del municipi, dotar-se d'un codi ètic i no dependre de professionals de la política, entre altres.

   

  L’horitzó més immediat de la iniciativa política és el 29 de novembre, quan Crida Badalona organitzarà una assemblea a l’Institut la Llauna oberta a tota la ciutadania, entitats, moviments, plataformes polítiques i partits que casin amb les bases generals establertes al manifest. Serà llavors quan es pugui comprovar la seva força i raó de ser. Els seus promotors asseguren navegar en aquesta direcció sense “cap idea preconcebuda” perquè volen que sigui allà, a l’assemblea del 29N, quan tothom decideixi com i quina forma se li ha de donar a la candidatura.