Vibrant Círcol-Minguella a la Plana (75-73)

0
    22
    DSC_0905.JPG

14/02/2017 – Coincidint amb la seva presentació, el Coto li remunta 16 punts de desavantatge a la Minguella per endur-se un derbi d’alt voltatge.

En un cap de setmana on els equips masculins de Copa Catalunya no van poder guanyar, el plat fort de la jornada es viuria al Pavelló de la Plana, escenari d’un derbi d’emocions fortes. En la màxima categoria catalana, però, cap equip de Badalona seria capaç de vèncer.

El Sant Josep (14/2), encara líder del grup I, encaixava la primera derrota del curs al Centre Parroquial davant un Sant Cugat (72-73) liderat per Cosials (30 de valoració). El bloc de Sergi Vives semblava tenir el matx controlat a partir de la defensa (35-23 al descans), tendència que es veuria capgirada en la represa amb un parcial global de 29 a 41 (64-64). Un triple de Pascual forçava la pròrroga i, després que el Sant Pep es posés a sis (71-65), els locals desconnectaven per acabar cedint.

Mentre al Centre Parroquial es presenciava la derrota groc-i-lila, a la pista de l’Artés (83-71) tampoc es viurien bones notícies per l’AE Badalonès (7/9). El vuitè classificat del grup trobaria en Valle (25 de valoració) i M’Bodji (20) els seus principals exponents, tot i que el seu bon paper no serviria per guanyar la batalla del rebot (40-25).

Després de començar bé (20-19), el Badalonès feia un pas enrere (39-28) que li impediria seguir el ritme anotador d’un Artés molt pràctic a l’hora d’aprofitar les segones opcions. El bloc de Xavi Riera no seria capaç de rebaixar el desavantatge a menys de sis punts (48-42), veient-se penalitzat per la xifra superior de possessions gaudida pels locals (12 tirs més a cistella).

El plat fort es viu a la Plana

Sens dubte, però, el plat fort de la jornada a Badalona es va viure al Pavelló de la Plana. La presentació de tot el planter del Círcol suposaria el pròleg perfecte per a la celebració d’un derbi apassionant. Coto (14/4) i Minguella (5/13), separats per moltes victòries al grup II de Primera, donarien resposta al ple registrat a les graderies.

Els de David Martín, dotzens en la classificació, completarien uns primers 20 minuts sublims (31-40) i estarien a punt d’anestesiar definitivament el Círcol a base de triples i defensa (35-51 mancant 15 minuts). Amb més cor i energia que joc, els locals sabrien reaccionar per igualar les coses al final del tercer quart (50-54), llegint a la perfecció com pressionar la Minguella per fer-li mal (68-67). Des de la línia de tirs lliures, el Coto certificava un triomf que el manté tercer (75-73).

Sense patir tant com el Círcol, l’Ademar (15/3) també aconseguiria tirar endavant el seu partit al camp del Montgat (65-85). El conjunt de Lluís Garcia continua co-líder després de dominar com a visitant. El Montgat aguantaria viu fins al descans (24-33), però s’aniria desfent (40-56) amb l’arribada dels minuts decisius. Maristes anotaria 29 punts en l’últim quart per evitar patiments i seguir dins del grup dels millors.

Canvi de lideratge

Ja per acabar, i al mateix temps que el Badalonès ‘B’ (9/8) sumava una derrota a Segona cedint contra el Sant Nicolau (77-63), a Tercera el Círcol ‘B’ (13/4) es convertia en el millor equip badaloní del grup VI. El sènior ‘B’ del Coto (73-56) superava el Natzaret (7/10) per mantenir-se a un triomf del líder i aprofitar el descans del Sarau (13/3) per avançar-lo.

La Minguella ‘B’ (10/7) és cinquena després de vèncer el Canet (52-67), mentre que la Cultural (9/8) estaria ben a prop de tombar el líder: el Boet 1 (68-65). Llefià (7/10) i ABB (5/12) ocupen la desena i la dotzena plaça, respectivament, després de sumar derrotes contra Gramenet BC (52-67) i Calella (65-49).