Victòria amb patiment (80-75)

0
    43
    Flash BDN

La Penya va tornar a gaudir d’una victòria a la Lliga Endesa més d’un mes després del darrer triomf (23 de desembre davant l’UCAM Murcia). El conjunt de Carles Duran va superar l’Urbas Fuenlabrada a l’Olímpic amb altibaixos i davant un rival molt exigent.

Tot i que encara és d’hora per treure valoracions molt globals, l’equip verd-i-negre va millorar les bones sensacions el matx d’Eurocup de dimarts a la mateixa pista davant el Mónaco. López – Aróstegui, Tomic, Vladi i Bassas van liderar el primer quart badaloní (19-14). Fluïdesa en atac i bones accions combinatives i entesa a pista.

L’inici del segon quart va arrencar amb un intercanvi de parcials (del 21-19 al 26-19) i millor solidesa sota cistella del Fuenlabrada, sobretot en intensitat i resistència a Tomic i en el rebot defensiu. Un triple de Ferran Bassas des de casa seva i una cistella de Brodiansky van trencar la diferència superior als dos dígits (31-21).

Però aquesta diferència es va esvair en només dos minuts. La Penya va deixar enrere el seu bon primer quart i l’Urbas va enfortir el seu mur (31-28). Horrible la Penya quan més intensitat i fortalesa necessitava per defensar aquest avantatge de deu punts al descans.

La davallada verd-i-negra va continuar a la represa i Cheatham va anivellar el partit amb un triple (31-31) i Meindl va poder capgirar el marcador però el seu intent des de la línia de 6,75 no va entrar.  La Penya no va arribar cap mena de progressió al tercer quart però la connexió Neno – Tomic va mantenir els badalonins al capdavant al marcador però sempre jugant amb foc i amb els madrilenys trucant a la porta de la remuntada (48-48). Res a veure la intensitat i confiança d’un equip i altre. La Penya va fer un pas endavant als darrers dos minuts per capgirar el marcador i situar un 8-2 en què tancava el quart amb tres punts d’avantatge (58-55).

El bon moment de la Penya a pista es va dilatar al quart decisiu i el Joventut va aconseguir resoldre el matx amb els seus millors minuts i encert, amb Brodziasky, López – Aróstegui i Birgander al capdavant (74-65). La reacció final de Fuenlabrada (75-73) amb Novak bombardejant el cèrcol badaloní va provocar un impuls final del Joventut i la victòria es va quedar a Badalona. Triomf molt necessari però cal resoldre molt abans els partits.