Vilà i López lideren una exhibició de rebot (61-49)

0
    37

25/07/2015 – La U18 tanca la primera fase de l’Eurobasket amb un triomf treballat contra la República Txeca, després d’atacar contra zona durant 40 minuts.

Espanya i la República Txeca es creuaven a Volos per mirar de passar a la segona fase de l’europeu com a segons de grup. Les dues seleccions protagonitzarien un duel atractiu, dinàmic i àgil pel que fa al ritme, tot i completar uns compassos inicials de dubtes.

La U18 necessitaria quasi tres minuts per aconseguir el seu primer bàsquet en joc, després de no poder aprofitar diverses bones situacions de tir. Tot seguit, les segones opcions i la possibilitat constant de jugar en transició començarien a animar el partit (6-4).

Ramon Vilà i Óscar Amo es farien grans a la pintura, donant aire a la selecció espanyola a cop de rebots per tal d’atacar la zona plantejada per la República Txeca. Tres triples consecutius d’Eric Martínez i Santi Yusta obririen el primer forat en el marcador, tancant un primer quart amb 41 tirs a cistella i només deu anotacions (10/41).

Just després de situar-se a nou punts de distància (19-10), les prestacions defensives d’Espanya anirien a menys. La selecció txeca podria retallar el marge (21-17), però una acció de caràcter d’Óscar Amo permetria a la U18 tallar la reacció blava (23-17).

Fins al descans, la bona aliança establerta entre Xabi López i Sergi Garcia mantindria per davant al bloc de Luis Guil. La U18 es retiraria als vestidors amb un avantatge clar (32-23), tot i haver gaudit d’una màxima d’onze punts.

A la represa, la República Txeca mantindria activa la seva defensa zonal, fet que acabaria sent clau a l’hora d’igualar el partit. Amb un parcial de sortida de 2 a 8, la selecció de Jan Ulrych tornaria a fregar la igualada (34-31), sent Simon Pursl i Martin David els seus principals referents.

Per sort, l’entrada a pista de Jonathan Barreiro li donaria punts exteriors a la U18. Xabi López, exercint la funció de director d’orquestra, sabria llegir a la perfecció cada situació del joc per buscar al gallec en posicions allunyades. Barreiro anotaria dos triples gairebé seguits, mantenint l’avantatge d’Espanya en el marcador (47-42).

Ja en l’últim quart, Xabi López continuaria assistint als seus companys, permetent a homes com Yusta agafar una bona ratxa de tir (52-42). La selecció espanyola aconseguiria mantenir unes grans prestacions en el rebot ofensiu liderada per Vilà (16 punts i 12 captures), però seria l’aler del FIATC Joventut qui deixaria el partit vist per sentència amb un 2+1 marca de la casa (55-44).

Al final, victòria clara per Espanya (61-49) i segona plaça del Grup A després de la primera fase (2/1). Dilluns començarà la segona part de l’Eurobasket.

Xabi López: 10 punts (4/14 en tirs), 10 rebots, 5 assistències, 3 recuperacions i 1 pèrdua en 33 minuts a pista.

Óscar Amo: 4 punts (2/3 en tirs) i 4 rebots en 8 minuts a pista.