Villacampa: “Els sous dels jugadors s’estan posant al seu lloc”

  0
  55
  20130501dasnasbal_6.jpg

  19/09/2014 – El president del FIATC Joventut ha parlat del nou context que viu el bàsquet ACB i ha referendat el pas endavant que vol fer la Penya a nivell esportiu.

   

  Jordi Villacampa ha coincidit amb Salva Maldonado a l’hora de fixar les bases del projecte esportiu d’aquesta temporada a Badalona. S’ha d’intentar fer un pas més, i mirar cap a amunt.

   

  “Encara és aviat per parlar de reptes. La competició ens posarà al lloc on toqui. M’agradaria estar a la Copa i al play-off, però és difícil. Hi ha molts equips que quasi tenen la seva plaça assegurada, i després un gruix important de clubs que lluitem pel mateix”, comentava primer el president verd-i-negre.

   

  “Al media day de l’any passat recordo que vaig dir que la Penya competiria per no baixar. I després ens va anar molt bé. Vam anar canviant l’objectiu a mesura que la competició avançava”, relatava a continuació un Jordi Villacampa que, finalment, admetia que aquesta temporada “volem ser una mica més ambiciosos i intentar entrar al play-off”.

   

  El màxim mandatari verd-i-negre ha fet balanç de la situació que viu la Lliga Endesa, així com dels moviments de mercat i contractacions. “Estem en plena època de canvis. Els equips s’esperen al darrer moment per fitxar. Els sous dels jugadors s’estan posant al seu lloc. Mai podrem viure com vam viure. Els agents i els jugadors ho saben”, afirmava.

   

  Segons Villacampa, “els equips de bàsquet tenim la competència dura dels clubs de futbol, que inflen el mercat. Nosaltres no tenim més remei que ajustar tot el possible. Abans teníem sis milions de pressupost. Ara en tenim tres i pel primer equip dos”.

   

  Parlant sobre la campanya d’abonats del FIATC Joventut, el president de l’entitat ha explicat com la Penya s’ha plantejat “oferir avantatges als aficionats que ho estan passant malament econòmicament. El club té una base estable de socis des de fa anys, i ens agradaria incrementar-la. Encara és aviat per fer un balanç”.

   

  Jordi Villacampa espera superar la base “de més de 5.000 abonats” que el club tenia l’any passat, així com, “l’assistència mitjana d’aproximadament 6.000 persones al pavelló”.

   

  Tornada de jugadors

   

  Durant la seva compareixença davant dels mitjans de comunicació a la central de l’Olímpic, Jordi Villacampa ha aprofitat per explicar que la tornada a Badalona de jugadors formats al planter deixa sense valor una corrent de pensament que s’havia instaurat a la ciutat i arreu.

   

  “A vegades hi havia la tendència a pensar que els jugadors formats al planter sempre sortien del club de males maneres. Està bé desmitificar això amb la il·lusió que tenen Miralles i Vidal, o quan sents parlar a Ricky Rubio o a Rudy de la Penya, dient que és casa seva”, ha comentat Jordi Villacampa.

   

  La generació del 95’

   

  Sobre les expectatives generades per la generació del 95’, campiona d’Europa júnior, i principal motor de CB Prat Joventut a la LEB Or, Villacampa s’ha mostrat prudent, alhora que esperançat.

   

  “Podem esperar moltes coses d’aquesta generació, però no regalarem res. A la Penya no hi pot jugar tothom. S’ho han de guanyar amb treball. És cert que tenim jugadors amb molta projecció. Van ser campions d’Europa fa dos anys. Tenen un gran futur”, relatava.

   

  Entrenador ACB i seleccionador?

   

  Per acabar, el president del FIATC Joventut ha deixat clara quina seria la postura del club si es proposés canviar la normativa que impedeix que un entrenador ACB pugui ser seleccionador espanyol. Segons ha comentat Jordi Villacampa, la Penya no hi votaria a favor per aquest motiu.

   

  “Nosaltres som un equip formador. Ara mateix aportem jugadors a les categories inferiors, però també n’hem aportat a la sènior. Crec que un seleccionador que també entrena a un equip té molta més capacitat per convèncer a un jugador concret perquè vagi al seu club. Això ja ens ha passat”, argumentava Villacampa.

   

  Ara bé, tot i relatar quina és la seva postura, el president de la Penya ha deixat clar que creu “en la democràcia” i que “la voluntat més majoritària de l’ACB serà respectada”.

   

  Durant el media day celebrat a Badalona, el president del FIATC Joventut i el capità de l’equip, Nacho Llovet, ha presentat les noves incorporacions a Joan Castells, president de FIATC Seguros, principal patrocinador de la Penya.