Xabi López debuta amb la U19 sumant un triomf (79-64)

0
    34

15/06/2015 – Espanya es desfà d’Austràlia en el primer partit que el jugador del FIATC Joventut disputa amb la selecció, després d’haver-se incorporat a la concentració a última hora.

Xabi López Arostegi ha pogut disposar dels seus primers minuts amb la selecció espanyola U19, després que Espanya iniciés la concentració per preparar el Mundial de Creta sense l’escorta basc de la Penya.

Finalment, l’exterior verd-i-negre ha arribat a Logronyo acompanyat per altres membres de la delegació espanyola i ja ha començat a entrenar amb normalitat. El combinat de Joaquín Prado va disputar ahir al vespre el segon compromís amistós del Torneig de Logronyo, derrotant amb solvència a la selecció d’Austràlia (79-64).

Espanya començaria dominant el duel (20-14), però Austràlia, després de veure’s 10 punts per sota (30-20), aconseguiria reviure amb un parcial de 0 a 8 que tornaria a igualar el marcador (30-28).

Els aussies arribarien a empatar just abans del descans (37-37), tot i que a la represa Espanya agafaria definitivament el timó del duel, amb Marc Garcia (19 punts) i Yankuba Sima (9 punts i 9 rebots), mostrant-se dominadors.

Amb un parcial de 25 a 12 durant el tercer acte, la U19 deixaria el partit vist per sentència (69-49) i sabria mantenir l’avantatge fins al final (79-64). Xabi López tancaria l’enfrontament amb una estadística de 9 punts (2/7 en tirs de camp), 1 rebot, 1 assistència, 3 recuperacions i 9 de valoració en quasi 16 minuts a pista.

L’exterior del FIATC Joventut seria el tercer jugador més ben valorat de la U19 després de Yankuba Sima (25) i Marc Garcia (23). Aquest és el segon triomf consecutiu d’una U19 que avui (12h) tancarà la competició a Logronyo jugant contra Croàcia.