Àlex López es surt del mapa contra la Minguella B amb un 54 de valoració (80 a 93)

0
    33

19/02/2013
    El base es va enfilar fins els 54 de valoració per amarrar el triomf del Santa Coloma

El Santa Coloma es va endur el derbi comarcal contra la Minguella B gràcies a l'exhibició inèdita d'Àlex López. El base colomenc està realitzant una temporada sensacional.

El passat dimecres contra el Montgat B va arribar als 38 de valoració, una xifra que ja havia aconseguit aquesta temporada en altres partits.
    Aquest dissabte però, es va sortir del mapa fins arribar als 54 de valoració. López va acabar el partit amb 32 punts, 14 assistències, 11 rebots i 22 faltes rebudes. I el més important, és que l'equip va necessitar aquesta xifra per derrotar la Minguella B, que va ser un rival molt digne pel líder. Els de Sergi Ortilles, com és habitual des que ha agafat la banqueta blava, van competir el matx fins el final.

L'inici va ser pels colomencs, que van aprofitar la defensa tancada de la Minguella per avançar-se (0 a 5). Mia a mica però, els blaus van perdre la por a jugar contra el líder i tot i la bona feina de Nil Vidal sota els cèrcol i l'encert exterior de Juanito, la Minguella B es mantenia dins del partit (20 a 21).

Al 2n quart però la història va canviar. Després d'un inici amb impresicions, els de Toni Suàrez van ser capaços d'imposar el seu ritme, i liderats per Àlex López, van etzibar un parcial de 2 a 18 (22 a 39). La Minguella B estava fallant lo infal·lible, i en defensa veia com l'estrella del Santa Coloma passava sense problemes la pressió. Millorant les accions prop de cistella, van aturar la sangria (33 a 47) per arribar al descans 35 a 50 després d'un triple de López i la rèplica sobre la botzina de Juanlu.

A la represa la Minguella B ho va intentar sent més agressiva de cara a l'aro. Els de Casagemas van treure moltes faltes per sumar des del tir lliure, però el Santa Coloma va mantenir la diferència amb un gran Nil Vidal (17 punts i 14 rebots) i l'encert exterior (54 a 68 min 30).

Els de Sergio Ortilles però, mai van deixar de creure amb la victòria. Encomanats pel caràcter de Domènech, es van cruspir la diferència en 4 minuts (66 a 70). Un triple de Juanito semblava calmar la situació, però Domènech estava desbocat i va respondre amb un altre 2+1 (69 a 73). Llavors López va sortir al rescat, i una antiesportiva a la Minguella B va anar seguida d'un triple de Juanito que va significar la sentencia (71 a 81) a falta de 3 minuts.

Amb aquesta victòria el Santa Coloma segueix líder del grup amb un partit de marge sobre el Ciutat Vella, i intentarà mantenir la bona dinàmica, dissabte a les 19:30 contra el Sese B a casa. La Minguella B per la seva banda segueix a la zona de descens directe i mirarà d'aconseguir un nou triomf diumenge a les 12:30 a la pista del Vedruna Gràcia.