Badalona ofereix els primers plans d’ocupació amb sou mínim de 1.000 euros

    0
    41
    20161215_090343.jpg

    16/01/2017 – Més d'un centenar de persones de Badalona en situació d’atur podran participar d’un nou programa de Treball i Formació. 

    Més d'un centenar de persones de Badalona en situació d’atur podran participar d’un nou programa de Treball i Formació. Finançat pel Servei d’Ocupació de Catalunya, el Servicio de Empleo Público i el Fons Social Europeu, aquest programa oferirà contractes de treball d’entre 6 i 12 mesos a 114 persones més grans de 45 anys en situació de desocupació i sense percebre prestacions o subsidis, així com a les persones en situació d’atur beneficiàries de la renda mínima d’inserció.

     

    El gruix de les contractacions (75) es destinen als més grans de 45 anys, i 12 per als treballadors o treballadores de més de 55 anys, tots ells en situació de no rebre prestacions per desocupació. La resta dels beneficiaris seran majors de 45 anys perceptors de la renda mínima d’inserció (PIRMI).

     

    El segon tinent d’Alcaldia i regidor de l’Àmbit de Badalona Pròspera i Sostenible, Àlex Mañas, ha posat de relleu que “aquest és el primer pla d’ocupació on els treballadors i les treballadores cobraran un salari mínim brut mensual de 1.000 euros”. D’altra banda Mañas ha remarcat que les places ofertes als plans d’ocupació van experimentar l’any 2016 un increment del 25% respecte l’any anterior.

     

    Les feines corresponen a especialitats molt variades

     

    Les places que s’ofereixen apleguen diverses especialitats com ara: administració; consergeria, manteniment i magatzem; geriatria; auxiliar d’integració social; auxiliar d’esport; jardineria i pintura; construcció i obra pública; soldador, ferrer o manyà; i lampisteria, electricista i instal·lacions elèctriques i de climatització. A més, la feina es completa amb accions de formació, amb una durada entre 80 i 200 hores, impartides dins l’horari laboral.

     

    La data prevista d’inici del nou Programa de Treball i Formació és el 31 de gener i només es podrà formalitzar un contracte de treball per unitat familiar.