Més d’un milió de persones passaran per la platja de Badalona aquest estiu

    0
    39
    IMG_3059.JPG

    09/06/2017 – Aquest cap de setmana comença la temporada oficial de bany, que s'allargarà fins al setembre.

    Fa setmanes que la bona temperatura ha portat a ciutadans i ciutadanes a gaudir dels 5 quilòmetres de platja que té Badalona i a atrevir-se amb els primers banys. No obstant, la temporada oficial de platja, o de bany, millor dit, no dóna el tret de sortida fins a aquest cap de setmana. A partir d'aquest dissabte, dia 10, Badalona estarà completament preparada per a rebre més d'un milió de persones de persones a la seva façana marítima. De fet, la previsió municipal aproximada és de quasi un milió i mig de banyistes, entre veïns del municipi i de localitats de l'entorn.

     

    La temporada de bany s'allargarà fins a l'11 de setembre. A partir d'aquest cap de setmana, el servei de socorrisme, contractat d'urgència aquests darrers dies, començarà a desenvolupar-se amb normalitat a tots els trams de platja de 10 a 19h. D'altra banda, hi haurà una parella d'agents de Guàrdia Urbana de matí i una altra de tarda, fins a les 18h.

     

    El servei d'acompanyament per a persones amb mobilitat reduïda comptarà amb una cadira amfíbia i suport de dos professionals a dos punts diferents: a la platja del Pont d’en Botifarreta (a l’alçada del carrer Torrebadal) i a la platja de l’Estació (a l’alçada de l’aparcament de l’estació).

     

    Algunes de les novetats d'enguany, més tècniques que no pas d'oci, són noves senyalitzacions, nous pals per a les banderes i sensors per als contenidors de residus i el consum d'aigua.

     

    Neteja d'aigua i sorra

     

    L’Ajuntament disposarà d’una embarcació tipus Marnet per a la recollida de sòlids flotants al mar que treballarà de forma diària, de les 10 a les 15 h. La neteja s'intensificarà a la sorra i l'entorn diàrimanet amb sis operaris, un vehicle 4×4, un vehicle lleuger 4×4 i un vehicle 4×4 hidronetejador. També amb la garbelladora, que recorrerà la platja durant la nit i la matinada.

     

    Prohibició d'animals i limitació de la pesca

     

    La pesca marítima recreativa de superfície des de terra a tot el litoral – des del 15 de maig al 15 de setembre- no es pot practicar entre les 8 h i les 20 h, ni entre les 2 h i les 5 h a totes les platges. Entre l’10 de juny i l’11 de setembre, també resta prohibit portar animals de companyia a la sorra i a l’aigua excepte els gossos d’assistència per a persones amb discapacitat.

     

    El servei de socorrisme canvia de mans

     

    Després de molts anys, concretament des de 2009, el servei de socorrisme no estarà en mans de Proactiva. La contractació impulsada d'urgència per l'Ajuntament, després que Proactiva impugnés el concurs públic per la subrogació del personal, s'ha fet efectiva aquesta mateixa setmana.

     

    El negociat sense publicitat del Consistori hauria anat a mans d'una altra empresa que fonts municipals no han pogut confirmar encara, i que es farà pública aquest divendres. La prestació bàsica de salvament comptarà amb un mòdul central a Pont d'en Botifarreta, quatre mòduls assistencials al Coco, l'Estació, la platja dels Pescadors i la del Cristall, a més de punts de vigilància i assistència a Pont del Petroli, Estació, Pescadors, Pont d’en Botifarreta i Barca Maria. El servei es perllongarà fins al 11 de setembre.