A.M.I.C.S., deu anys fent convivència a Badalona

    0
    35
    DSCF2002.JPG

    14/03/2016 – El passat dissabte l'Associació per a la Multiculturalitat, la Informació i la Convivència Social va celebrar el seu desè aniversari de lluita per conviure amb la societat actual i en una cultura de pau.

    El passat dissabte, 12 de març, l'Associació per a la Multiculturalitat, la Informació i la Convivència Social (A.M.I.C.S.) de Badalona va celebrar el seu 10è aniversari al Centre Cívic de La Salut sota el lema 'fent convivència' i amb la col·laboració de la Comissió Superior de la Cultura i dels Musulmans Catalans.

     

    La festa de celebració, que va omplir tot el recinte i va tenir una llargada d'unes tres hores, va comptar amb les actuacions de més d'una desena de recitals de poemes i cançons en espanyol i àrab i també d'una obra teatral, a càrrec dels alumnes de tots els cursos d'idiomes que ofereix l'entitat als nouvinguts. L'objectiu era transmetre missatges sobre la germanor humana, els valors i la lluita contra el maltractament als animals, entre altres.

     

    L'acte va comptar amb la presència de l'alcaldessa de Badalona que va destacar que A.M.I.C.S. és "una entitat que treballa en la convivència i la participació del compromís dels drets i deures, i de fer de la diversitat, una oportunitat i una riquesa per a la ciutat".

     

    Per la seva part, el president de l'entitat A.M.I.C.S., Abdelkrim Latifi ha ressaltat que són deu anys "fent convivència perquè vivim i convivim amb la societat, perquè el nostre objectiu és voler conviure amb els veïns d'on vivim i, a la vegada, volem que els nostres infants creixin en una cultura de pau". "Som una minoria d'aquesta societat, però ens sentim integrats i reconeguts per Badalona", va afegir Abdelkrim.

     

    25 voluntaris, 500 persones

    A.M.I.C.S. és una entitat cultural i moderada sense ànim de lucre que té com a objectiu facilitar la convivència a través de diferents elements i, a la vegada, treballar per la convivència, afavorint l'enteniment i la visibilitat de la multiculturalitat existent a Badalona.

     

    Actualment 25 voluntaris treballen per a unes 500 persones, entre els quals són dones que estudien català i castellà, i joves que aprenen la cultura àrab i realitzen esport a través del seu propi equip de futbol sala. A més a més, ofereixen assessorament a aquelles persones que són recentment nouvinguts.

     

    L'objectiu de l'entitat per als propers anys és continuar en la mateixa línia i lluitar per a què l'administració pública els reconegui encara més, ja que encara se'ls fa difícil mantenir el seu dia a dia.