Badalona, al costat de les entitats d’esport amateur

  0
  esport.JPG

  25/07/2013 – El Ple al complet presenta i aprova una moció per demanar la suspensió temporal de les inspeccions de treball a les associacions esportives de base.

  Des que va saltar la notícia de les inspeccions a les entitats esportives per regulatizar la situació de treball de monitors i entrenadors, partits i societat civil badalonina s’havien mostrat contrariats per la duresa i rigorositat de la mesura, que podria dur a moltes associacions a desaparèixer. Dimarts, el recolzament a aquestes entitats, que, a més d’esportiva, fan una gran tasca social i en molts casos no lucrativa, va cristalitzar en forma de moció conjunta a l’ajuntament.

   

  El Ple al complet va presentar i aprovar una proposta per demanar al Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social la suspensió temporal de les inspeccions, amb l’objectiu de definir el marc jurídic de les relacions de treball, col·laboracions i voluntariat als clubs, també amb caràcter retroactiu per a les entitats que ja han estat incloses dins el procés d’inspecció. Així mateix, es va acordar instar la Conselleria d’Empresa i Ocupació a crear una taula de treball amb representats de la Secretaria de l’Esport, les entitats municipalistes, la Unió de Consells Esportius de Catalunya i la Unió de Federacions Esportives de Catalunya per cercar fòrmules per regular el voluntariat esportiu.

   

  Els diferents partits amb representació al Consistori creuen que s’ha d’aplicar una interpretació àmplia de la legislació vigent en matèria de seguretat social i que s’han d’adoptar canvis legislatius en matèria de cotització i liquidació de drets de la Seguretat Social de l’esport amateur, a fi d’establir en aquest àmbit un règim especial que contempli la seva singularitat i que porta a una reducció del percentatge de cotització.