Badalona Capaç presenta al govern una proposta modificada del projecte inicial

  0
  58
  bdn capaç plaça vila.jpg

  16/09/2016 – L'entitat presenta una alternativa pròpia que reduiria al mínim l'impacte al Turó de l'Enric.

  Des de fa un parell de setmanes, el contacte entre govern local i la Fundació Badalona Capaç s'ha intensificat per tal de trobar un punt d'acord en la materialització del nou centre ocupacional per a persones amb discapacitat de l'entitat. Aquest dimecres, les famílies del col·lectiu s'han reunit amb l'alcaldessa Dolors Sabater i els tinents d'alcalde Oriol Lladó i Jose Téllez durant més de dues hores, en les que s'ha parlat de les propostes de l'executiu, que es coneixen des de la passada setmana, i de noves opciones afegides per la institució.

   

  La més assenyalada de les dues alternatives municipals, la del trasllat a una rehabilitada Mobba, no convenç ni a entitat ni a pares. La poca concreció del projecte i, sobretot, la manca de terminis, provoquen que el col·lectiu, de moment, el rebutgi categòricament. El responsable d'Urbanisme, Oriol Lladó, explica que hi ha un estudi en marxa per determinar l'estat estructural de l'edifici i s'està consultant a la Generalitat quina fòrmula legal s'hauria d'entomar per dur a terme un hipotètic intercanvi. Un cop resolts aquests dubtes, el projecte serà més tangible, si bé, admet Lladó, el punt feble de la idea continua sent el calendari.

   

  I és que, recordem, Badalona Capaç pretén accedir al seu nou centre el 2018, segons les previsions del projecte acordat inicialment, i que volen que s'elevi al Ple de setembre. En aquest sentit, el col·lectiu va presentar aquest dimecres una nova proposta, sobre els plànols inicials a Morera, que modificaria els accessos i els vials d'entrada per evitar cap imapcte sobre el Turó de l'Enric, elaborats per un estudi d'arquitectes. A més, plantegen un pla de manteniment i millora del turó, així com la inclusió, dins el centre, d'un espai que serveixi per informar de l'espai natural.

   

  El govern valora positivament el tarannà de Badalona Capaç i les seves aportacions, que, asseguren, estudiaran a fons. De moment, però, no es tanca cap porta i les converses continuaran els propers dies. El que sí sembla segur, avança Lladó, és que Badalona Capaç no serà un dels temes del Ple d'aquest mes.

   

  L'oposició presentarà una moció al Ple

   

  Badalona Capaç s’ha llançat al carrer per reivindicar la consecució del seu nou centre ocupacional a través del projecte inicial acordat. Aquest dijous, unes 200 persones de Badalona Capaç s’han manifestat al centre de la ciutat fins a la plaça de la Vila, on finalment es van reunir amb els grups de l’oposició i representants del govern.

   

  El col·lectiu ha demanat als grups que, si l’executiu no porta el punt a l’ordre del dia, es presenti una moció per traslladar el debat sobre Badalona Capaç al Ple. A priori, tots els grups opositors estarien d’acord. També han iniciat una nova recollida de firmes i preveuen muntar una paradeta informativa a la plaça de la Vila. A dia d'avui, n'han aplegat més de 200.