Badalona inicia el compte enrere per construir el Museu del Bàsquet Català

  0
  DSC_0742.JPG

  28/06/2017 – Joan Fa, president de la Federació Catalana de Basquetbol, i Dolors Sabater, alcaldessa de Badalona, presenten de forma oficial el projecte.

   

  Badalona serà la primera ciutat de Catalunya que tindrà un museu oficial del bàsquet català. La instal·lació, projectada inicialment al complex lúdic i esportiu del Màgic, ocuparà un espai de prop de 1.000 metres quadrats, segons el principi d’acord assolit per la Federació Catalana de Basquetbol i l’Ajuntament.

   

  L’alcaldessa, Dolors Sabater, i el president de la FCBQ, Joan Fa, han signat avui l’acord perquè Badalona sigui la seu del museu. Durant el passat mes d’abril, la Fundació Badalona Capital Europea del Bàsquet va acordar, per unanimitat, presentar la candidatura de la ciutat i iniciar converses amb la Federació.

   

  L’acte de presentació, dut a terme a la sala de premsa de l’edifici El Viver, comptaria amb la presència del sr Joan Fa, de l’alcaldessa Dolors Sabater, de la regidora María Gallardo i de diferents representants del bàsquet badaloní com Juanan Morales, president de la Penya, o l’il·lustre Lluís Cortés.

   

  Projecte en fase prematura

   

  Des de fa uns anys, la Federació Catalana de Basquetbol i la seva directiva pensaven en tirar endavant un projecte de museu per exposar tot el material relacionat amb el bàsquet que s’ha anat acumulant des de 1923.

   

  Malgrat que el futur Museu del Bàsquet Català encara no té un calendari concret, l’acord actual preveu que sigui una realitat abans del 2023, any del centenari de la FCBQ. La Federació hi aportarà el finançament i també s’està treballant per arribar a un acord de col·laboració amb la Diputació.

   

  El museu, a més, estarà liderat per un equip professional encapçalat per un director. La idea és construir una instal·lació “interactiva” on el 3D hi tingui un paper “predominant”. L’espai també comptarà amb una secció històrica i amb un sector “dedicat a acollir exposicions itinerants”. Per últim, el futur museu haurà de disposar d’una pista de bàsquet per a realitzar-hi diferents activitats.

   

  “Jo he jugat a Badalona i crec que no hi ha cap lloc millor per acollir el museu del bàsquet que aquesta ciutat. El museu ha d’estar al bressol. Fa més de sis anys que presideixo la Federació Catalana. Jo i el meu equip hem patit molt, però avui puc dir que és un dels dies més alegres que he viscut”, declarava Joan Fa abans de segellar l’acord amb l’Ajuntament.

   

  Dolors Sabater, per la seva part, defineix el projecte “com un acte de justícia per com Badalona viu el bàsquet”. “Aquest museu consolidarà la ciutat com a capital catalana del bàsquet i potenciarà la zona del Màgic i del Palau Olímpic com un pol d’atracció per a tots els aficionats”, afegia l’alcaldessa.

   

  L’Ajuntament de Badalona i la FCBQ han formalitzat el tret de sortida del projecte del Museu del Bàsquet Català amb un vídeo promocional on hi apareix Joan Fa, president de la Federació, l’alcaldessa, Dolors Sabater, el president del Divina, Juanan Morales, els periodistes Toni Soler i Xavi Ballesteros, el mite Lluís Cortés i Quim Salvans, jugador format al planter de la Penya.