Jordi Martí preveu un estiu llarg a la Penya i valora el dret de tempteig: “No perdrem la calma”

  0
  54
  1617_jov-tcz_2.jpg

  28/06/2017 – El director esportiu del Divina Seguros Joventut afirma que, de moment, l’Obradoiro no ha fet arribar oficialment cap oferta per Albert Sàbat.

   

  La llista de jugadors subjectes al dret de tempteig s’ha fet oficial avui i la Penya hi ha inscrit a quatre jugadors. El club verd-i-negre es guarda el dret a igualar ofertes per Albert Sàbat, Luka Bogdanovic, Tomasz Gielo i Jerome Jordan. Ara s’obre un termini de dotze dies on la resta d’equips poden presentar propostes per fitxar aquests jugadors i, en tot cas, el Divina disposaria d’un marge de cinc dies més per igualar-les.

   

  “Hem situat aquests quatre jugadors amb la intenció de tenir una mica de continuïtat. Quan arribes a aquest punt és perquè no s’ha pogut arribar a un acord previ o perquè encara no tens clar quines possibilitats econòmiques tens amb cadascun”, comenta Jordi Martí, director esportiu de la Penya.

   

  Sens dubte, el cas que en les últimes hores ha estat més protagonista és el d’Albert Sàbat. A Galícia es dona per fet que l’Obradoiro ha fet arribar al base de Llagostera una proposta per dues temporades. “Oficialment han de presentar una oferta a l’ACB. De moment no ho han fet”, expressa Martí.

   

  La Penya, que comptarà aproximadament amb el mateix pressupost de plantilla que el curs anterior, vol retenir a una base important de peces, però algunes d’elles, com Jerome Jordan, s’han revaloritzat molt a Europa.

   

  “És complicat mantenir-los. Si apostem per jugadors d’aquest estil vol dir que també hem d’apostar per més joves perquè compensin la balança econòmica. A més, en el segon any de jugar aquí augmenta la fiscalitat que has de pagar. Encara que el jugador cobri el mateix, al club li costa més”, relata Jordi Martí.

   

  Segons el director esportiu verd-i-negre, “ara s’ha de deixar passar el temps  i ser hàbil per veure quan es pot encaixar una peça”. Martí preveu “un estiu llarg” i deixa clara la forma amb la qual actuarà la Penya. “És una època per ser intel·ligent i jugar al gat i al gos. Si l’Obradoiro té interès real, farà oferta. No ens podem tornar bojos. S’ha de tenir calma”, assegura.

   

  La mentalitat per la Champions

   

  De la mateixa manera, el màxim responsable esportiu del Divina exposa els criteris amb els quals s’afrontarà la Champions League, competició continental que el bloc de Diego Ocampo jugarà el pròxim curs.

   

  “Ens equivocarem si aspirem a competir al màxim en les dues competicions. Evidentment que sortirem sempre a guanyar, però la fita de competició principal la tindrem a l’ACB”, adverteix Martí.

   

  “La Champions ha de servir perquè el talent jove evolucioni. És una gran oportunitat perquè Nogués, Dimitrijevic o Xabi López-Arostegui juguin i aprofitin aquests partits per assolir un millor nivell en el segon tram de temporada ACB”, afegeix a continuació.