Badalona tanca el 2015 amb el deute més baix dels darrers 20 anys

  0
  31
  ajuntament.JPG

  23/05/2016 – El govern assegura que el 2015 va acabar amb un deute a l'Ajuntament de 89,7 milions, la xifra més baixa de les dues últimes dècades.

  L’Ajuntament de Badalona ha tancat l’exercici de l’any 2015 amb un deute que se situa en els 89,7 milions d’euros, una xifra que en termes nominals és la més baixa dels darrers 20 anys, segons ha assegurat el govern local. Pel que fa al deute viu, que suma també els organismes autònoms i empreses municipals però no els ingressos extra pendents de retornar a l’Estat, aquest arriba a 90,5 milions d’euros. Aquesta quantitat suposa un deute de 419 euros per habitant, que és el deute més baix entre els municipis més grans de Catalunya.

   

  El tercer tinent d’alcaldia i regidor d’Hisenda, Jose Téllez, confia “que es podrà reduir encara més la xifra del deute per al proper mandat”. “La previsió per al pressupost d’inversions seguirà criteris de sostenibilitat financera que permetin reduir la xifra del deute al final del mandat en més d’un 25%”, ha avançat.

   

  El tancament de l’exercici pressupostari 2015 ha deixat un romanent de tresoreria que arriba fins als 12.238.983 euros. Això és degut sobretot al fet d’haver gestionat els diners municipals amb un pressupost prorrogat de l’any anterior. Així doncs, durant el 2015 s’ha produït la recuperació d’alguns ingressos que no s’havien considerat en un pressupost confeccionat el 2014.

   

  La liquidació de 2015 es podrà consultar íntegrament al portal web de l’Ajuntament de Badalona www.badalona.cat

   

  El PP reivindica el seu paper en la reducció del dèficit

   

  "És una bona notícia per a Badalona la reducció del dèficit, que és conseqüència de la política de control de les despeses que va fer el govern de Xavier Garcia Albiol", assegura el portaveu del PP, Juan Fernández.

   

  Al 2011, recorda el 'popular' el PP es va trobar "unes arques municipals totalment descontrolades, amb un dèficit de 60 milions d'euros". "Durant molt anys l'Ajuntament havia gastat més del que ingresava".

   

  Per aquest motiu, afirma, "es van aplicar mesures molt estrictes de contenció de la despesa i la conseqüència arriba ara, quan Badalona ha tancat l'últim any del mandat amb el deute més baix dels últims 20 anys".