Badalona tancarà la gossera de la societat de caçadors situada al Parc de la Mediterrània

  0
  gossera.JPG

  02/07/2014 – L’Ajuntament “ha pres la decisió d’iniciar el tancament d’aquesta instal·lació i el reallotjament dels gossos per part dels seus propietaris”.

  Fa més d’una dècada, un grup de caçadors va començar a aixecar un nodrit nucli de gosseres a uns terrenys privats del Parc de la Mediterrània, propers al Cementiri de Sant Pere (Pomar) i adjacents a l’actual Centre Comarcal d´Atenció als Animals de Companyia. La població d’animals i persones adherides va anar augmentant fins que es van constituir en la Societat de Caçadors Can Mayot Amigos del Perro. L’entitat ha anat creixent amb el pas dels anys i ha arribat a estar integrada per uns 100 membres, una seixantena de gosseres i centenars d’animals que viuen en unes instal·lacions que no compleixen tots els requisits marcats per la llei i que, després de molts mesos de polèmica i debat, sembla que seran tancades per les autoritats.

   

  Tal i com ja va relatar aquest diari en un reportatge, l’associació té obert diversos expedients per dos infraccions greus que ha impedit dotar les instal·lacions del permís de nucli zoològic. Tot i que l’agrupació de caçadors ha estat el darrer any en procés d’arreglar les irregularitats indicades per l’Administració, aconseguir els permisos necessaris i legalitzar seva activitat, l’Ajuntament “ha pres la decisió d’iniciar el tancament d’aquesta instal·lació i el reallotjament dels gossos per part dels seus propietaris”. Aquesta ha estat la determinació municipal després de la inspecció realitzada per l’Àrea de Serveis Socials i Salut a la gossera i consultat l’expedient d’usos il·legals que instrueix el servei de Disciplina Urbanística.

   

  L’Associació Segona Oportunitat Animal (ASOA), entitat protectora d’animals que més s’ha mogut per denunciar aquest cas, s’ha mostrat satisfeta per la decisió i explica que “tots els animals estan identificats amb microxip, que cadascun dels gossos té un propietari i que aquells que no puguin o vulguin tenir els gossos a casa seva hauran de pagar per un allotjament a residència canines legals”, igual que havien pagat fins ara, diuen, “per l’allotjament a les instal·lacions il·legals”.