0
    40
    DSC_0422.JPG

10/04/2017 –  Maristes pot amb una Minguella elèctrica i el Sant Josep perd per sorpresa davant el Bisbal Bàsquet.

D’entre tots els equips badalonins de Copa i Primera Catalana, només dos podrien tancar el cap de setmana previ a l’aturada de Setmana Santa guanyant els seus partits. En la màxima categoria catalana, l’AE Badalonès (9/15) completava una reacció increïble per endur-se un partit contra el Sant Gervasi (71-70) que tenia perdut.

Els dimonis, novens del grup I, s’havien acostumat a cedir en els finals a cara o creu, però en aquesta ocasió per fi podrien tocar el premi de la victòria. El matx estaria marcat per les anades (17-13) i vingudes (26-34) i pel domini altern (42-51).

El Sant Gervasi, però, es mostraria més fi a partir de la represa i arribaria a l’últim minut amb un avantatge de deu punts (60-70). Llavors, quan tot semblava perdut, la màgia faria acte de presència a la Plana. El canell de Balagué i un triple de Fernández permetrien al Badalonès aixecar el resultat i esclatar de joia amb una remuntada èpica (71-70).

Igual que els de Xavi Riera, però amb desenllaç oposat, el Sant Pep (19/5) veu com un matx molt ajustat davant el Bisbal Bàsquet l’allunya de la primera plaça. El bloc de Sergi Vives obria el xoc fent un joc dinàmic (24-17), però els empordanesos sabrien travar el partit (38-33) i dur-lo cap a un escenari més propici per a un equip que s’està jugant la salvació (48-46).

Un triple del visitant Mitjà anotat a 50 segons pel final, acompanyat d’un tir lliure errat per Cuesta i d’un darrer llançament exterior que el Sant Pep no podria aprofitar acabarien decidint el duel a favor del Bisbal (65-66). Els groc-i-liles acusarien el seu pobre 1/16 en tirs de tres.

El derbi és de l’Ademar; el lideratge marxa del Círcol

Baixant fins al grup II de Primera, només un dels tres clubs de la ciutat va gaudir de la sang freda per guanyar abans de l’aturada de la competició. L’Ademar (21/5), segon classificat per davant del Círcol (21/5) i a només un triomf del líder, el CEB Girona (22/4), s’emportava un derbi vibrant a la Plana (68-66) contra una Minguella (11/15) molt competitiva.

De la igualtat inicial es passaria a la reacció de Maristes (43-34) i a la tornada al partit dels visitants gràcies a un parcial de 10 a 23. Jugant en transició i mitjançant un últim triple èpic de Sergi Rourera, la Minguella arribava a l’últim quart dominant (53-57), però, quan més a prop tenia el triomf (61-66), els blaus quedarien desorientats en atac.

Després d’una cistella de Franch (63-66), l’Ademar es posava en zona 2-3, fet que deixaria els visitants sense anotar durant tres minuts. Amb un triple i l’anotació posterior de Díaz, Maristes s’acabaria emportant el partit (68-66) i podria tancar el cap de setmana avançant a un Círcol que cedeix el lideratge a quatre jornades pel final del campionat. Tot i mantenir opcions fins al final, el Coto aniria massa minuts a remolc al camp del Santa Eugenia (57-56).

El ple possible es compleix

Ja per acabar, en una jornada on el Badalonès ‘B’ (10/16) queia derrotat a Segona davant el CN Caldes (75-81), a Tercera es donaria una de les cites del calendari més profitoses pels equips de Badalona. Tots els clubs que van enfrontar-se a rivals de fora de la ciutat van guanyar, mentre que l’ABB (10/14) s’enduria el derbi (64-90) a la pista de l’Ademar (16/8).

El Natzaret (10/14) podria amb el Gramenet (72-78), la Cultural (14/9) tombaria el Vilassar de Mar (60-66) i el Círcol ‘B’ (17/7) es reafirmava en quarta plaça assaltant la pista del Sant Feliu (51-78). En darrer terme, Llefià (12/13) i Minguella ‘B’ (13/12) derrotaven a Calella (79-59) i Silenc (67-79).