Bellas activa la cara dolenta de la Penya (94-83)

0
    32

07/02/2016 – El base (33 de valoració) rescata el CAI Saragossa apareixent de forma decisiva durant el segon quart per tal d’aturar el domini verd-i-negre (24-36).

El FIATC Joventut mostraria dues versions totalment oposades al Príncipe Felipe. L’equip de Salva Maldonado començaria l’encontre a un gran nivell, però després de 15 minuts jugant molt còmode, el bloc badaloní perdria l’energia i la força. Sense la perspectiva idònia per defensar i tancar el rebot, la Penya es veuria obligada a anar a remolc durant els dos últims quarts.

Circulant la pilota amb eficàcia i trobant la contribució ofensiva de diversos exteriors, el FIATC Joventut completaria un primer quart prometedor. Sàbat, Abalde, Paul i Mallet podrien anotar des del triple, castigant l’estàtica defensa plantejada pel CAI.

En només deu minuts, el conjunt de Salva Maldonado seria capaç de convertir cinc llançaments des de la llarga distància (5/10), ratxa d’encert que contrarestaria els múltiples rebots ofensius acumulats pel bloc aragonès. Una passada de camp a camp executada per Miralles i transformada en cistella per Llovet exemplificaria l’elevat nivell de connexió mostrat pels verd-i-negres durant el primer parcial (15-22).

El CAI, desdibuixat en defensa a l’hora d’interpretar les línies de passada del rival, es precipitaria fins al límit de l’abisme cometent un excés de faltes. El bonus sofert pels locals i les bones maneres del FIATC Joventut a l’hora d’interpretar els seus atacs durien la Penya cap a una renda favorable de 12 punts (24-36).

El guió del partit començava a entrar en una situació idíl·lica pels interessos de la Penya, però llavors arribaria l’espectacular reacció del CAI Saragossa. Bellas faria un pas endavant als dos cantons de la pista, projectant sobre el parquet del Príncipe Felipe una ombra d’omnipresència que duria el base a dominar totes les facetes de joc.

L’ex de l’Herbalife entraria en una espiral d’anotació compulsiva, tot i que també seria capaç d’assistir els seus companys i d’ofegar la direcció de Sàbat i Mallet. L’aparició estel·lar del base madrileny trastocaria tots els plans del FIATC Joventut, ja que el bloc verd-i-negre acabaria rebent un escandalós parcial de 22 a 3 per tancar el segon període (46-39).

Després d’entomar 29 punts durant el segon quart i d’arribar al descans demanant l’hora, la Penya continuaria patint per sortir del seu particular sotrac. A Paul li xiularien una tècnica (49-39) i, tot seguit, l’aler hauria de marxar a la banqueta amb quatre faltes. Abans, però, el canoner d’Illinois completaria dues jugades per la galeria: un 2+1 penetrant amb rectificat i una esmaixada frontal de gran potència.

Les jugades de Paul semblarien fer despertar la Penya (56-52), però una mala sèrie de tirs exteriors mal seleccionats pels badalonins i un triple final de Benzing donarien oxigen al CAI (68-58). Ja en l’últim quart, el FIATC Joventut fregaria l’empat de la mà de Llovet (68-64), tot i que les mancances defensives mostrades pels badalonins serien castigades amb un 7 a 0 en contra (75-64).

Cada cop que els homes de Maldonado s’acostaven, errades puntuals de concentració, sobretot en el rebot ofensiu, limitarien les opcions de remuntada badalonines. Al final, un ex Penya com Pere Tomàs s’acabaria convertint en el botxí del club que el va veure debutar a l’ACB, trencant definitivament el partit amb un triple i un contraatac decisius a dos minuts per la conclusió (89-77).

L’exhibició de lideratge de Tomás Bellas (22 punts, 6 assistències, 4 recuperacions i 33 de valoració) impulsaria el CAI fins al seu rècord d’anotació de la temporada al Príncipe Felipe (94-83). Vidal (19 de valoració) i Paul (18 punts) serien els millors en una Penya que acusaria la gran desconnexió soferta durant el segon parcial. El rebot (13 menys que el CAI), l’assignatura pendent a Saragossa.

Fitxa tècnica

CAI Saragossa (94): Bellas (22), Sastre (12), Benzing (13), Fotu (10), Norel (6), Kratsov (8), Swing (1), Linhart (-), Henry (2), Jelovac (12) i Tomàs (8).

FIATC Joventut (83): Ventura (4), Paul (18) Suton (10), Drame (2), Vidal (12), Abalde (7), Sàbat (10), Rakovic (-), Miralles (2), Mallet (10) i Llovet (8).

Parcials: 15-22 / 29-17 / 22-19 / 26-25

Rebots: Kravtsov (11) / Vidal (6)

Assistències: Bellas (6) / Vidal (6)

Incidències: partit corresponent a la 19ª jornada de la Lliga Endesa disputat al Pavelló Príncipe Felipe davant 7.825 espectadors.