Circular amb bici per la Rambla i el passeig de La Salut suposarà sancions econòmiques

  0
  48
  bici.jpg

  17/07/2013 – El govern municipal vol fer complir més estrictament la normativa de civisme en dues de les zones més concorregudes de la ciutat; la notícia no ha agradat gens al sector de les dues rodes ni a l'oposició.

  Circular amb bicicleta o monopatí a les zones més concorregudes de Badalona ja no és una opció. L’Ajuntament va anunciar fa uns dies que endurirà les restriccions en aquest sentit a la Rambla del centre i al passeig de La Salut d’ara en endavant. A excepció dels nens i nenes menors de 10 anys, aproximadament, el pas per aquestes dues zones de la ciutat amb bicicleta o monopatí podria estar sancionat amb multes de 60 euros, segons explica el govern municipal.

   

  Des de la regidoria de Via Pública esclareixen que aquesta no és una normativa nova, sinó que està estipulada des de 2010 a la Ordenança de Civisme. La diferència, però, és que el control es presuposarà més estricte. El titular de Via Pública, Daniel Gràcia, explica que han rebut diverses queixes veïnals sobre incidents entre els vianants de la Rambla i els usuaris d’aquesta classe de vehicles i han decidit actuar per minimitzar aquesta situació. No obstant, recorda que, a pocs metres, a l’altre costat de la via, hi ha un espai habilitat especialment per l’ús de bicicletes i monopatins, i vol deixar clar que en cap cas es pretén “complicar la vida” als ciclistes ni recaptar diners.

   

  La notícia ha caigut com una destralada entre els usuaris habituals de bici de la zona del centre. Molta gent opta, per exemple, per apropar-se a l’estació de Renfe amb bicicleta a través de la Rambla. L’oposició també s’ha manifestat en contra. Consideren que és anar-se’n a l’extrem de la norma i que una decisió així cal debatre-la al Consell de la Mobilitat amb les entitats i ciutadania i amb dades reals sobre la taula. Coincideixen en que el que cal fer és augmentar la vigilància en aquestes zones per sancionar els infractors, però no implantar una prohibició general. En aquest sentit, la regidora del Districte 1, Mercè Rius (CiU), recorda que l’Ordenança de Civisme només obliga a moderar la velocitat en aquestes zones per evitar accidents, però no prohibeix l’ús de biciletes o monopatins.

   

  El tema ha tret fum a les xarxes socials. A Facebook, per exemple, s’està cuinant un acte de protesta contra la norma el proper diumenge a la Rambla.