Derrota amb el Bilbao (74-86) abans d’afrontar el repte europeu

0
    30

16/09/2017 – La Penya ha tancat l’estada de pretemporada a Vilagarcía de Arousa amb una nova derrota, aquest cop a mans del RETAbet Bilbao Basket en el partit pel tercer i quart lloc del torneig EncestaRías.

16/09/2017 – La Penya ha tancat l’estada de pretemporada a Vilagarcía de Arousa amb una nova derrota, aquest cop a mans del RETAbet Bilbao Basket en el partit pel tercer i quart lloc del torneig EncestaRías. A diferència del partit de divendres contra el Burgos, aquest cop els de Diego Ocampo van anar a remolc des de l'inici del matx. El Bilbao va prémer l'accelerador des del salt inicial i va superar una Penya encallada d'inici. Tot plegat es va traduir en un parcial de 8-23 a la conclusió dels primers deu minuts (el desavantatge va arribar a ser de 17 punts). En el segon quart els verd-i-negres van incrementar la seva intensitat defensiva i es van acostar en el marcador (25-35), però l'aparició de l'escorta argentí amb passaport italià Lucio Redivo (12 punts en aquest quart i 24 al final del matx, amb 30 de valoració) va disparar de nou la diferència pel conjunt que entrena Carles Duran (36-50).

En la represa la Penya va tornar a acostar-se en el marcador gràcies a l'encert exterior de Mavra i Neno Dimitrijevic, que van situar els verd-i-negres a només 7 punts (50-57). Poc després el Bilbao es quedava sense Jonathan Tabu, expulsat per veure una segona falta antiesportiva, i la Penya, amb un Sergi Vidal entonat (15 punts), ho aprofitava per escurçar encara més les diferències (60-65). El tercer quart es va tancar amb 62-69, però la remuntada verd-i-negra no va tenir continuïtat en l'últim període. El Bilbao, fent mal amb el rebot ofensiu, va marxar de nou en el marcador (62-76) per trencar definitivament el matx.

Acabada l'estada a Vilagarcía de Arousa, el Divina Seguros Joventut afrontarà aquesta setmana el seu debut a la Basketball Champions League contra el Dinamo de Tbilissi. El primer assalt de l'eliminatòria, dimarts a les 5 de la tarda a la capital de Geòrgia. La tornada, dijous 21 a l'Olímpic a les 9 del vespre.

Divina Seguros Joventut 74: Birgander (6), Vidal (15), Parra (2), Ventura (3), Mavra (8) -cinc inicial-; Busquets (6), Kulvietis (9), Molins (5), Richard (9), Jordan (4) i Dimitrijevic (7). 14/31 tirs de dos. 9/29 triples. 19/21 tirs lliures. 33 rebots, 8 d'ofensius (6 Birgander i Vidal). 15 assistències (3 Vidal i Mavra). 78 de valoració (22 Sergi Vidal).

RETAbet Bilbao Basket 86: Tabu (10), Redivo (24), Mumbrú (6), Kempton (9), Pere Tomàs (13) -cinc inicial-, Fischer (2), Mendía (4), Hammink (4), Salgado (2), Todorovic (3) i Vucetic (9). 25/44 tirs de dos. 8/25 triples. 12/15 tirs lliures. 38 rebots, 10 d'ofensius (8 Pere Tomàs). 19 assistències (5 Redivo). 100 de valoració (30 Redivo).

Parcials: 8-23, 28-27; 26-19 i 12-17.

Àrbitres: Miguel A. Pérez, Jacobo Rial i Antonio Sacristán.